Bebelan


Sempena hari lahir yang ke 26, I decided to move to blogspot. Motif : Takde motif. WordPress kadang2 ialah seperti kura-kura. Menci. 

To all blog frens, kalau rajin-rajin updatelah link okeh. TQ 🙂

 See you here  —> http://crystalmerah.blogspot.com/

Advertisements

 We are officially in long distance marriage. Gosh I hate it so much and I doubt I can live on my own. Eleh before kawen pun, macamlah tak biasa tinggal rumah sorang2. But please, I’m  so used to  have him by my side since the day I became Mrs. Not even few hours being left here, I started to feel my soul being ripped off. Please God give me strength.

June is here dude. The month of my birthday *big grin* [Motif?]

By the way, Im back in KL for good. But havent got into the office. Tomorrow baru nak masuk office. That explains  the picture, after one week of blissful holidays. Oh saya masih bercuti Gawai and esok baru ikut calendar KL okeh ! Sekejap saje dahhabes 1 week. It was tiring yet a good theraphy to get away from office. Lalala. Travelled back to JB meeting my loved ones. But 2 malam sahaja because sekarang kena bahagi cuti kepada 2, untuk tido another 2 nigths in in laws’. So dapat lah 2 nights each. Kemudian kami shoot ke Perlis utk ke wedding sahabat. And one of my besties tertinggal flight ya. Kasihan kau Ject. But dia gigih beli tiket naik bas pula. Wa tabik sama kau 😀

Nothing much to babble lah. The thing is, aku sungguh takde momentum nak start kerja smula. Aku ada workstation ke masuk opis esok? Ada cubicle ke? Ada PC ke? Password pun takde nak masuk system oke. Apa kata bagi saya cuti lagi. Heeeeee.

Dah. Happy working, and Friday is coming in 4 days. Daaa~

Past sentence: Congrats Seri 🙂

.. day in Miri. Should I be happy or saiko-ly sad? Hemmph.

The city is significantly people-less. I think most of them had gone back. Nampak sangat majority of the penduduk are not local. When it comes to long holiday, sesak napas nak beli tiket flight. MNI and I, both are stranded here. Tu lah, sape suruh bijak sangat beli tiket hari Ahad. Wal hal orang lain sudah beposak-posak pulang ke kampung halama sejak dari hari Rabu lagi. Kononnya MNI taknak cuti Isnin depan, so being a good wifey (ehemm ehemm), saya pun setujulah utk tunggu dia. Skali last minute he told me he’s gonna take leave on Monday. And tinggal harapan  lah nak tukar flight ticket segala, all fully booked! Dang~ So duduklah laki bini tekebil-kebil tak tau nak buat hapa di bandar minyak ini.

Moral of the strory: jangan berangan nak kerja time orang ramai pulang cuti. Kerna itu adalah satu usaha gigih yang akan menambah tekanan, then passtu tak tahan. Last-last balik jugak ikut orang lain yang cuti. Kehkehk ;p

Me, being sick for the past week. Had ear infection yang aku mati-mati kata itu adalah tumor. It didnt give me any warning or whatnots,tiba-tiba bangun pagi adoi sungguhlah bisa telinga. Went to the clinic and was given ubat titik saje. The next morning, the infection became worse, because it was bleeding so badly. Siap nanah-nanah segala. Lagi lah kuat aku melalak kata ada tumor dalam telinga. Went back to the clinic, and was given an antibiotic. The doctor was a bit reserved nak bagi ubat makan-makan dengan keadaan saya yang tak brapa nak stabil ini.

After a week, became even worse sebab dah merebak ke telinga kiri. Uwaa lagi wa meratap hiba kata ada tumor lagi. Mugking kanser? Ouhh sungguh saya takut ya amat super dewa. Went to the cilic again, and the doctor dah angkat tangan surrender ok! She referred me to a specialist. wah wah lagi saya trauma takut segala.

Went to the specialist, dr kata infection je bukan tumor.. Hehe me being paranoid biasalah, selalu think negative. Dr kasi cuci telinga saya, sedut keluar suma darah dan nanah. Ye sangat mengilukan dan pening nak muntah muntah uwekkk. The doctor also reserved to give me any oral medications. He just bagi ubat titik saje, which he said was more powerful dari ubat kat clinic hari tu. Dengan itu, selepas 2 hari terus telinga saya pulih alhamdulillah. Ouh simpang malaikat 44 kalau tumor. ya Allah minta diajauhkan.

Eh masa kat specialist tu, the dr masukkan camera dalam telinga and of course nampaklah segala darah, bengkak dan nanah segala. Lagi nak muntah tebelahak ok. And MNI pura-pura baca buku ke risalah hape atas meja dr sebab takmo tengok camera screen tu, boleh?? Heee mmg takleh jadik doctor lah lakiku itu.

Ok. jom golek-golek habeskan weeekend ni. Esok kene kemas rumah sewa MNI. [uwarggg sedih dah ni]. Ahad, see u in KL.

It’s freakin hot outside that I nearly had a quick shower over lunch at home. But, golek2 bemalasan seems more appealing to me. Nak pasang aircond pun, aircond lambat sejuk [ alah kata je lah takmo baya duit karen lebey ;p ]

I am spending my last few days in Miri dengan penuh kesedihan (?) walaupun dalam hati ada taman untuk balik KL for good. Yeay! But then, what is more meaningful, more important, more joyful and blissful than being next to your hubster all the time? Takde kannn. Same here. Walaupun wa sudah rindu gaban nak balik KL, but rindu dengan chenta hati itu lebih penting hokeh. Dah sila lah jgn baca kalau nyampah dengan statement aku.

I’ve sent almost all of my stuffs to KL already, leaving just enough baju for 2 weeks. Which means dah sebulan lebih aku pakai baju yang sama selang seminggu. Mengikut rule of thumb aku, baju pakai hari ini, adalah utk diulangi pada bulan depan ya, Bukan minggu depan. But that’s what I’ve been doing for the past 6 weeks. Kesian kan.And Cik Orked will be shipped [actually menggunakan kapal angkasa ya] next weekend. I’ve got an approval letter from the bank already, secure the freight date yada..yada.yyada…Everything seems to be on track. Kan aku organizer berjaya 😀

Highlights of the month:
27 May – last day of work in SSB Miri
29 May – ship Cik Orked
30 May – Im going back to KL for good
31 May – MNI menyusul . He will be on 1-week leave sempena hari Gawai. Then he’ll stay in  KL for 1-week training. All in all, 2 weeks in KL.

Warghh. Wa ingat wa sudah besedia utk long distance ini. But tiba-tiba today I feel so sensitive and rasa sungguh tak ready. Mau aku nanges hari-hari ni kang. Sob sob sob. Tsk tsk tsk..

Past sentence: Deep inside me is struggling. Mungkin ada orang harus banje saya makan brownies secret recepi utk meredakan perasaan ini.

While golek-goleking watching Thomas Cup yang bisa buat putus jantung…

Me: Pot pet pot pet..ee tak fit ni player Msia. Even program mentor pun, kena kuruskan badan utk fit menyanyi. Inikan pulak atlit negara.. Haruslah kurus, baru bleh aktif dan bebas bergerak. And fit utk bagi smash ala-ala membunuh. Pot pet pot pet pot pet lagi.

MNI: [Begerak-gerak yang mengganggu konsentrasi saya ]….

Me: Abang nak pegi mana ni?

MNI : Nak pegi main Facebook.

Me : Erk.

Bolehh?? See what FB can do to us.
[Pegi main Facebook. Kehkhke  mcam nak kuar umah gi court main badminton je bunyiknya ;p ]

Past sentence: Im selling my HTC HD2. 5 months in hand, excellent condition, still under warranty. Will post it in later entry. If ada sesiapa berminat, you are so welcome to email me ok [shazrenshah@yahoo.com]
Reason of selling : Saya sudah jemu pakai touch smart phone. Before HD2, I used the Touch Diamond baby for about 2 years. Campur HD2 about 5 months, dah 2 tahun setengah pakai touch phone. So sakrang saya nak pakai phone ada keypad smula. Hiks. I have this penyakit, kalau tiba-tiba jemu, memang jemu lah jawapannya.

Pheeww penat yang tidak terkata. The reason of going back to KL on the May 1st weekend was initially to attend my ex-hsemate’s wedding. But ended up, we had a kenduri doa selamat-cum-housewarming. Semuanya on the 1st May itu. Kau imaginelah, tercabut ke tak tulang lutut aku?

It was not a pure kenduri like mkn hidang2/ buffet ke hapa. Doa-doa tu of course lah dah ke aku kata kenduri. We made it so easy and casual lah. Kat rumah, takde satu makanan pun.. Semuanya wa letak kat BBQ area tepi swimming pool. So after the doa, all guests turun bawah makan. Rumahnya sekangkang kera nyah, camna nak makan semua skali kat ats kan.

Venue: Villawangsamas BBQ and pool area.
Ini sangat mendatangkan kemarahan apabila the guards datang 17 kali marah aku dan MNI sebab they claimed we didnt get any permission. Ouuh darah saya dah naik ke hotak ye. Gila apa, we paid Rm100 deposit for that freaking BBQ area and RM50 fee. U read me right, mahal ok. Kalau 5 kali kau nak buat BBQ, RM250 melayang utk fee. Grrrrr. Nak je aku maki opak guard tu, but luckily lakiku adalah seorang yang penenang, maka keadaan menjadik in good control. Tahu takut management tu, kang aku ngamuk, tak pasal kang pecah cermin pejabat. Kehkhe ;p

Food: BBQ seafood, ayam dan beef. Nasi lemak berlauk, roti jala, noodles, kuih muih segala.
BBQ segala saya marinate sendiri ye tuan-tuan dan puan-puan. Sampai KL on Thursday night. On Friday morning gigih pegi pasar kat Selayang nunnn.Tajuk dia NSK market. Beli ayam segala di sana dan malam itu dengan gigih lagi skali me-marinate. Dengan bantuan MNI dan paklong nya. Malam itu tegolekdog kepenatan. Dan Sabtu pagi-pagi buta marinate ikan pulak. Sebab ikan takleh marinate awal sangat, nanti tak sedap. Ehheheh.

Guests: Family from both sides – JB and Melaka
Hamik lagi skali. Tak menang tangan oowh nak entertain dua-dua belah family. Both sides datang on Saturday and tido KL semalam. JB side suma tido at our crib, while Melaka side tido kat umah maklong di Keramat. Siap kena pecah 2 lagi, almaklumlah rumah kami tu besaaaaar sgt kan? Hiks. We tried our best to ensure both families feel convenient, welcome and comfy. Kalau ada kekurangan tu, ya ampun..

Event: Baca doa selamat, BBQ, makan-makan, bedebusshhh masuk pool. Heeeh. Dan malamnya, saya dan MNI gigi ke majlis kawen sahabat baik Puan Marissa. (puan dah ? 😉 )

“]”]

Congrates Esha & Nik =)

The not so newly weds ;p

 Past sentence: Kenduri/ hsewarming for family = checked. Utk kawan-kawan, bakal menyusul ye .. 🙂

Next Page »