Hermm..such a long hiatus. Al-maklumlah, saya superwoman sekarang. Bangun pagi, drive sendiri, parking sendiri, jalan kaki ke office sendiri, makan sendiri, tido sendiri,bangun tido pun sendiri – saya tak suka 😦

By the way, Im not sure whether should i tell it or not. Since aku da ada sket paranoid with what happened in February, maka aku agak keberatan to release the news. Wahh ala-ala diva lah ye. Cheh. But I have reasons kenapa bgth jugak akhirnya.

  • Need to ulang-alik ke hospital. So harus bgth my team leader knapa aku kena pegi spital. Adakah sengaja mengada-ngada atau tujuan curik tulang nak mengulau masa kerja?
  • Terkantoi terjumpa my officemate semasa di spital. I was at the receptionist nak register at that time so she kinda heard our conversation already. Maka takyah lah nak cover2 lagik.
  • Aku jalan super pemalas lately ni sebab badan dah berat. Kekawan ada yang perasan sebab aku ni dulu sungguh lipas kudung orangnya.
  • Aku selalu moody tak tentu pasal, So kesian kat orang yang terkena aura aku tu. Maka lebih baik wa terus terang. Blame the hormones oke sebab kerana itulah saya ayik nak terkam orang je. Hikhik.
  • Penatlah dengar orang asyik tanya “Dah ada isi ke? Eh dah lama gak kawen kan..takde lagi ke?”
  • Of course aku da malas down nak dengar orang kata ” Erin, wahh berisinya kau sekarang” Uuuuuuuuuuuuu. Baju seluar segala dah tak muat ok. Seluar boleh zip separuh saje , and baju yang berbutang suma takleh butang . Kalau boleh butang pun, aku akan buat free show la gamaknya.

Yes people… I am a preggo lady now. Alhamdulillah, after miscarried in my first pregnancy, Tuhan bagi kami rezeki lagi. Sebabkan trauma dengan kejadian yang lepas itu, aku jadik super teliti utk pregnancy kali ini.InsyaAllah. Doakan rezeki ini sihat dan selamat lahir pada due date 21 January 2011 🙂 Oh I am now in my 10th week. Experience semasa early pregnancy ini? I’ll share it later okeh !

For now,  kami tengah berusaha mendapatkan MNI to transfer to KL. Which peluangnya adalah setakat 10% sahaja. Inilah problem bila kompeni tak consider macam mana susahnya bila si isteri pregnant sesorang. Semoga murah rezeki MNI dapat tukar keja ke KL. Amin.

Dah. Sekarang waktu tido saya ialah 10pm. Start kol 9pm tu memang aku tak larat nak wat pape dah. Bukak mata pun ialah separa sedar. Gdnyte people!

Advertisements