Pheeww penat yang tidak terkata. The reason of going back to KL on the May 1st weekend was initially to attend my ex-hsemate’s wedding. But ended up, we had a kenduri doa selamat-cum-housewarming. Semuanya on the 1st May itu. Kau imaginelah, tercabut ke tak tulang lutut aku?

It was not a pure kenduri like mkn hidang2/ buffet ke hapa. Doa-doa tu of course lah dah ke aku kata kenduri. We made it so easy and casual lah. Kat rumah, takde satu makanan pun.. Semuanya wa letak kat BBQ area tepi swimming pool. So after the doa, all guests turun bawah makan. Rumahnya sekangkang kera nyah, camna nak makan semua skali kat ats kan.

Venue: Villawangsamas BBQ and pool area.
Ini sangat mendatangkan kemarahan apabila the guards datang 17 kali marah aku dan MNI sebab they claimed we didnt get any permission. Ouuh darah saya dah naik ke hotak ye. Gila apa, we paid Rm100 deposit for that freaking BBQ area and RM50 fee. U read me right, mahal ok. Kalau 5 kali kau nak buat BBQ, RM250 melayang utk fee. Grrrrr. Nak je aku maki opak guard tu, but luckily lakiku adalah seorang yang penenang, maka keadaan menjadik in good control. Tahu takut management tu, kang aku ngamuk, tak pasal kang pecah cermin pejabat. Kehkhe ;p

Food: BBQ seafood, ayam dan beef. Nasi lemak berlauk, roti jala, noodles, kuih muih segala.
BBQ segala saya marinate sendiri ye tuan-tuan dan puan-puan. Sampai KL on Thursday night. On Friday morning gigih pegi pasar kat Selayang nunnn.Tajuk dia NSK market. Beli ayam segala di sana dan malam itu dengan gigih lagi skali me-marinate. Dengan bantuan MNI dan paklong nya. Malam itu tegolekdog kepenatan. Dan Sabtu pagi-pagi buta marinate ikan pulak. Sebab ikan takleh marinate awal sangat, nanti tak sedap. Ehheheh.

Guests: Family from both sides – JB and Melaka
Hamik lagi skali. Tak menang tangan oowh nak entertain dua-dua belah family. Both sides datang on Saturday and tido KL semalam. JB side suma tido at our crib, while Melaka side tido kat umah maklong di Keramat. Siap kena pecah 2 lagi, almaklumlah rumah kami tu besaaaaar sgt kan? Hiks. We tried our best to ensure both families feel convenient, welcome and comfy. Kalau ada kekurangan tu, ya ampun..

Event: Baca doa selamat, BBQ, makan-makan, bedebusshhh masuk pool. Heeeh. Dan malamnya, saya dan MNI gigi ke majlis kawen sahabat baik Puan Marissa. (puan dah ? 😉 )

“]”]

Congrates Esha & Nik =)

The not so newly weds ;p

 Past sentence: Kenduri/ hsewarming for family = checked. Utk kawan-kawan, bakal menyusul ye .. 🙂

Advertisements