MNI kan, dia letak tajuk at his FB album on our new house ialah – Deco bersama Erin dan Nawi ! Apsal aku tak terfikir tajuk tu eh ? Keskeskes. Somehow I found him so comel 🙂

Btw, utk menjawab pertanyaan2 mengenai renovation yang telah dilakukan, let me list them out k. Sonang hangpa nak plan what u gonna do, and of course buat kira-kira di buku lejar.

1) Paint work 
2) Plaster ceiling -living & master bed room
3) Re-wiring  -living and kitchen
4) Wall extension -living
5) Piping – tap , washing machine piping etc.
6) Grill main door & yard
7) Wardrobe in master bed room
8) Dressing table in master bed room
9) Shoe rack & entrance partition
10) Mini bar
11) Huge mirror at living hall
12) Lights installation & chandelier (3 chandelier, 15 downlights, 12 lampu2 lain dlm bilik,toilet etc)
13) Door bell
14) Installation of all benda yang need drill – ampaian, shelves in toilets, kitchen nya tpt sangkut2, everything lah.
15) Cuci rumah sampai bersih so i masuk rumah tu, just cuci kaki je 🙂
 
Leave ur emails for quoatation or break down details ok ! 🙂
 
As for MNI and I, we did the bajet-bajeting direct after the wedding. Benar kata orang, harus beringat masa wedding itu. Dont splurge all your savings to have a super WOW wedd, at least kena ada saving to begin new married life which is sangatlah different ya. Kalau dulu, nak beli hape segala I didnt have to think about saving bersama, or payment2 yang kami dah bahagi-bahagikan yada yada yada. Dulu, segalanya suka hati aku. Sekrang, we have to come into agreement kalau nak spend melampau. Kalau setakat nk beli baju bajan kasut and handbags tu, itu still suka hati saya. MNI belum mampu meghalang. Kehkehke.
 
And all furniture kami dah beli since Dec 2009. Reason : Tgh Mega sale masa tu yo. Suma borong pada ketika itu and we managed to save up to 50% sebab beli time tu. Then all the perabots suh simpan kat kedai dulu lah sampai rumah siap baru diorang deliver. Camtulah kekdahnya.

Okeh. Saya sudah gemuk ! After 3 months kawen ya. Jarum penimbang menunujukkan penambahan 4kg. Darn! Why ehhh org da kawen berat menambah, padehal aku mkan sama je style cam belum kawen.Tadelah lepas kwen ni wa makan macam gorilla plak. Sumpah tak.

Nyte nyte. Sleep tight ~

Past sentence: Dah berjaya exchange lappie ngan MNI . Ouuhhh terima kasih kekasih hati 🙂 Love u more and more.

Advertisements