Peekaboo..weet weet sneak peek sket ok 🙂 

 
Our house boleh dikatakan 60% completed. Paint work, plaster ceiling, wiring, lampu,grill suma sudah settle. Yeay yeay. And the latest that just been done, and I haven’t got a chance to see it real is the blinds. Oh disebabkan MNI mendapat seorang isteri yang agak pemalas (tapi he always says aku ni sangat suka buat kerja..adakah cubaan mengambik hati ? hurmm), maka dengan kenyit2 mata, I managed to convince him to use blinds instead of curtain. Ohh senang ok, tak perlu bukak2 langsir, pi cuci then pasang smula langsir itu. I have so many better things to do, seperti pegi shopping atau watch movies. Hah. Kan dah kata, aku malas buat kerja2 cenggitu. Kemas rumah and mara org buat sepah aku rajin lah.
 
Welcome to our crib. Grill ni pun baru je pasang semalam.

This is the kitchen view from outside. I personally hate that white grill. We planned for invisible grill, but MNI forgot to tell our contractor not to include that grill. Maka Jackson dah buat grill tu. Takkan nak buang plak kan. The rest of teh house, we gonna use invisible grill. Carca merba sikitlah, bercampur aduk grill.. Takpelah, I’ll think of something else to cover grill putih yang tak disukai ini.  

 The living hall ! Blinds tu dah ditarik ke tepi. Concept living hall ni?? Heeh tgu dulu lah. Rumah cam tongkang pecah, nanti dah siap suma I’ll reveal it ok 🙂 Itu kerusi bulat besar, MNI yangpunya. he selected by himself, super gajah and aku nak hantar masuk third bedroom, but dia lagi rela hantar our L-shaped sofa masuk bilik. Biarlah kerusi gajahnya di ruang tamu. Apekahh? L-Shaped letak dalam bilik. Heeshh laki aku ni. 

 The master bedroom. I designed for purple-ish theme. But ended up with baby blue. That tells you how good am I dalam bab design-meng design ni right? No, I am not colour blind, just hatiku ini berbolak-balik and nak jugak ikut kaler chandelier tu. Thanks sape bagi hadiah chandelier biru tu. That was one of our wedding gift. Ohhoo lampu menjadik saksi bilik tido ok. Aaww ;p   

  

Opted for blinds yang berjalur-jalur. Sebab takmo bilik yang berbunga-bunga. Konon modern style lah, but I really dont know ape end up concept ini nanti. 

   

Third bedroom. We keep it simple sebab tade sape pun nak dok bilik ni. Ada katil queen bed, but I dah kerah tenaga MNI suh bukak katil simpan dalam stor. Sebab bilik ni nak buat bilik baby if ada rezki lepas ni 🙂 Second bedroom tade gamba. Itu utk guest room.

 

 Dah cukup buat masa ini. Next week all the built-ins akan start di-install. So by mid this month sumanya complete insyaAllah. Tapi saya harus dok Miri sampai May, buat penat je rushing-rushing nak siap rumah cepat. Konon i’ll go back for good end of this mnth, but that’s not gonna be the case now. Tsk tsk.

It’s Friday yo.. Suka suka 🙂 

Advertisements