Mengada kan saya? But who bloody cares. Kasihan.

And it happened again. I sent him to the airport and there you go, another few nights of empty bed. If happened MNI is reading this, he would surely kata ‘mengada btul bini aku ni, macam tak biasa kena tinggal’..Heeehhsshhh. It’s so different ok abg, because after this we might be seeing each other like twice a month? That is, if we are lucky enough. Read: if the company allows you to attend loootss of meeting in peninsular. Hoh.

Knapa wa merajuk tiba-tiba ni. Eh I realised that i’m a more sensitive person now. Sejak bulan February. But it was worse back then masa tengah bertunang dulu. Itu dugaan masa bertunang. Ok lari topik.

  1. Mungkin esok nak start cuti semayang. That’s why menjadik emosi tiba-tiba di sini. So people, don’t ask me whether we are expecting a new cutie mutie member in the family this coming hari raya because I’m not yet berbadan dua. Doakanlah kalau ada rezki ok.Hoyeh.
  2. MNI was complaining he had a hugggee-heavily-packed-unstabled luggage to bring back to JB tonight. Ok im exxagerating, but seriously berat. And 90% of the stuffs are mine, which I pesan him to bawak balik JB tadi. Contoh brg – ikan terubuk masin, 4 album kawen yang super berat etc. Haruslah itu utk mama saya semuanya. Oh oh.. MNI ada kerja di pasir gudang,he took a direct flight ke JB. Apa lagi, harus tumpang luggage dia laju-laju masa dia tengah packing barang tadi. He said bnyk barang, I gave him a loooong face immediately. Maknanye, aku terasa bersalah.
  3. I just hate being left at home. Alone. Dah la tak dapat goodbye kiss pun daripada laki ku itu. Hoohh. Mengada lagi skali. Hermm he’s just not a romantik nye type ok. Takde mananye nak goodbye kiss ke hapa in public, he just won’t do it (ohh cerita ceriti di rumah, tidak perlulah ditulis di sini kan..wink wink).Laki ku itu sungguh sempoi, entah la knapa tapi saya tetap syg dia. And oh akan tetapi, I pernah dapat bunga skali dari dia. Sekali saja ok sepanjang 2 tahun kenal dia. That was during valentines last year. Need I say more? Haaa nampak pun, memang dia begitu. I pernah dengar ada org itu dapat bunga every month. Wah wah bangkrap jugak dapat girlfriend seperti itu. Then I am pulak sangat gedik type ala-ala legally blonde – hooh but with brains ok kehkehkeh, haruslah adapt to each other style ini, and that difference yang attract each other mungkin. No, Im not complaining here. I am not in a rainbow mood now, remember. Komplen sikit2 masa merajuk adalah harus. Ini aku punya hukum alam sendiri.
  4. I hate being left alone.
  5. I hate being left alone.

Dah. Couldnt find any more good reasons. Life here is so boring. La la la. Bangun pagi…, mandi…, tapau roti…, bawak keta pagi-pagi…, kerja macam nak mati…, balik rumah tak nampak matahari… Ohho it rhymes ! And worse kalau tinggal seorang diri!

Nak worse lagi, kena studi… sebab assesment hari rabu ini !

Advertisements