Yeah kind of entry basi. But before it becomes basi-er, better to crap something here. Hiks.

The must-be-asked question after marriage is : ‘Oh honeymoon di mana?‘ And when I answered ‘ HangZhou’, everyone was like ..‘Hrrr Hangzhou. Where on earth is this place’. And I would be kind of bengang nak cerita macam buku geography lah plak weh. Kau bukak la encik google carik sendirik. Ngehge.

The reason we chose this small Hangzhou city:

  • Sebab bajet ciput kami lah. Itu pun kau nak tanya lagik. Having a wedding, dapat kunci rumah baru, nak beli perabot rumah, nak beli barang elektrik rumah – all in one month, of course we are absolutely bengkok. And to us, we prioritise rumah kami dulu ok ! Lagi lah kesian laki aku dapat bini yang sangat choosy nak brand itu dan ini,sofa cenggitu cenggini. Hehe. Dah tu kalau rumah tak cantik kang, lakiku takmo balik rumah plak kan.. Hihi. I love u sayang 😀
  • We were attracted to the WEST LAKE love story. Mengikut sejarah, kalau pasangan yang belum berkahwin jalan to this jalan called ‘pathway ape ntah’, diorang akan bersatu dan bahagia rumahtangga. But we didnt mind lah sejarah itu utk orang belum kahwin, orang dah kahwin lagi berkesan kot kami rasa. Heehuu.
  • Cuti kami pun ciput. Maka harus pegi tempat yang berbaloi lah kalau pegi dalam temph masa 4 malam. If we were to honeymooning in Europe ke, NZ ke…harus aku mahu dok sana at least 7 malam ok. Wink wink.

For whatever reason we had, the trip was superb! Kami sungguh teruja dengan keindahan Hangzhou which was awarded bandar tercantik di China and one of the most beautiful place in the world. Ramai yang tak tau tempat ni because takde direct flight ke sama (logik ke alasan nih. Keheh). And oh, we went to Shanghai as well. But aku tak suka sebab tak boleh shopping till drop. Kenapa? Sebab it was winter, and sumaa baju adalah baju sejuk ! Pekejadahnya aku nak shopping baju sejuk kan. Demit. Seres aku tak terfkir tentang hal ni. Padehal Shanghai tu adalah sorga beli-belah.

And Hangzhou is definitely the place if kau nak merehatkan minda. Sungguh tenang dan damai bandar ini ok. Me and MNI memang looking for a place yang tidak beraktiviti luar yang dasyat sebab motif honeymoon kami adalah utk mushy-mushy bersama, jalan2 berpimpinan tangan dan bermesra alam bersama. Lalala. Kalau mahu enjoy dengan menaiki rides ke hapa, I prefer to go beramai-ramai 🙂

Oh ya tuan-tuan, if you are on honeymoon, make sure hotel korang duduk ialah marveles ya. Bagi aku lah kan, (and I bet suma org baru kawen jugak. Hiks), kalau hotel ala-ala tangkap muat je, its a big turn off ! Haha. We stayed in Four Points by Sheraton. Bukanlah hotel five star iya, but comfy enuff for a  newly weds Hoooh.

Ni lah hotel kami tinggal 🙂

Till then. My parents are here. Yes, here in Miri babes. Came down all the way just to check whether or not their daughter being a good wife. Wheehoo haruslah inspection ini tidak menakutkan , because I am a good wife pun. Because I cook dinner everyday. Heehe.

Nyte people 🙂

Advertisements