No, no. Dont misread the title. Preggie Im not. Not yet. If ada rezeki, I’ll let the world to know the happy news oke ! 😀

But we have our new 2010 babies. Wheee !! Yes, we are HTC lovers. What else could we say. This new HTC HD2 is superb. Both of us, asalnya pegi Low Yat to fix my old fone yang telah jatuh berderai dari ketinggian handbag ku di bahu. But ended up laki ku pun sama claim handphone lamanya rosak, sebab dah teruja with this new smart phone. Maka disebabkan meroyan di situ, both of us telah mengtrade-in fone lama kami, which laku like 20% of original price. Yep, that suxs. Tech sungguh cepat. Fone yang berusia 1 year old pun sangat cepat jatuh harga ! Demit.

Also known as HTC HD2 T8585; HTC Leo 100

General : 2G Network  GSM 850/900/1800/1900
: 3G Network HSDPA 900/2100

Announced : Oct 2009 (Released Nov 2009 Europe market)

Size :  120.5 x 67 x11 mm (157 g)

Display : Sense UI/ Multi-touch input method/ Accelerator sensor for auto-rotate/ Sensor for auto-off/ Pick-to-mute

Banyak yang best about this smart phone. Gi la browse sendirik. Things which buat aku teruja sungguh:

  • Cinematic display. Screen nya sungguh sharp, cantik dengan touch screen yang sungguh cepat. Its not using Touch 3DFlo cam dulu. Now its using HTC Sense which is more sensitive dengan sense lah.
  • Kalau masuk handbag or pocket, boleh set bagi ringer lagi kuat.
  • Kalau fone bunyik, dia akan automatic perlahankan ringer when it senses you have pick the fone up and dalam perjalanan meletakkannye di telinga.
  • If tgh cakap, dia akan auto off itu touch screen so that tak teraccident touch masa kau bercakap. Mana tau panjang muncung kot tgh merajuk sampai ter-touch itu screen kan. Hiks.
  • Camera sungguh clear gilak.
  • RAM size 448MB, so bukak bnyk2 applications pun tidak hang.

Bnykkk lagi. Once u play around with the touch screen, I bet u will berfikir untuk meleburkan duit untuknya.

Conclusion : I give rating 5/5 untuk smart phone touch screen. I’ve used touch screen before and this is totally different. I’ve even tried iPhone sebab ku terfikir nak yang itu, but jumpa HD2 ni terus tertutup pintu hati untuk iPhone. Hehe. Sorry iPhone users no offense ok ! Just my 2 cents.

Past sentence: We are officially broke. Kawen- rumah siap dan berusaha memenuhkan barang rumah – Gatal dua2 tukar phone. All in one month. Erkkk.

Past sentense 2 : Usaha memenuhkan barang2 rumah and berfikir utk mencantikkan rumah dan berpindah masuk rumah baru adalah lagi best perasaannya daripada wedding preparation ! Dont believe it? Kawen la dulu, then u’ll know how it feels. Hehe.

Advertisements