Sebagai persediaan perkahwinan (ececece..hiks), I dont opt for spa, mandi lulur, mandi rempah, mandi susu or whatnots. Because I do think benda-benda itu adalah selalu dilakukan pada ketika bukan waktu-waktu hampir perkahwinan pun. Like kau pegi jugak sauna segala bagai pada hari-hari tak kawen right? Lagipun, selepas aktiviti-aktiviti itu, rasanya hanya relax dan segar just for temporary. After few days, akan kembali fatigue dan malas.(Kata je lah kau mmg seorang pemalas hoh).

Maka, I opt for detox program. And memilih juvanex sebab selalu sangat tengok iklan Intan Ladyana kat TV. Ohh sila jangan kata aku peminat dia iya. Aku so-so saje dengan lakonannya. Tolong tahu yang aku peminat Elyana, Scha and Liyana Jasmay. Iya sila gelakkan aku skrang, do i look like i care? Bluek.

20091108_183

Reason memilih detox:

  • I always feel penat macam orang tua patah pinggan. Even though selalu pegi Thai massage dengan pengurut bernama Pupu, keesokan harinya aku sakit pinggang kembali.
  • I have constipation problem.  Selalu rasa bloated macam ada kapal tengah belayar dalam perut yang buncit penuh air. Seres I hate it!
  • I am under stress. Almost all the time. The thing is I dont show it, but deep in kepala otak aku ni, macam nak meletup oke.
  • I have sleeping problem. Bukan susah tidor, but asyik nak tidor. Asal pukol 9 malam je, aku dah tarik selimut. Keh keh. Then liat nak gila bangun pagi, like every time bangun pagi je harus mengeluh – why today is not weeked. Tampak begitu jelas sekali tahap kemalasan aku bukan?
  • Aku dah try macam-macam skin product. Apsal kulit aku tak glow & radiance? Kehkeh. Aku baca, dengan detox bleh imrpove skin. Maka konon-konon nak cuba mencantikkan kulit lah ni. Lalala~
  • Dah 25 tahun hidup, saluran2 dan kolon2 dalam badan tak pernah dibersihkan dan di-scrap. Just imagine, hari1 makan makan makan, all kind of different food right, and tidak pernah dibersihkan. Mungkin saluran semua sudah hitam legam. Eeeww.

Valid kan reasons aku utk cuba Juvanex ini. En MNI sungguh pelik dengan tindakan aku yang ntah hape-hape nak cuba itu dan ini. And I kept telling him, that I want to look healthy during our big day. Hiks. Btol kan fakta itu. (Itu pun dia ada hati nak curik beberapa peket Juvanex aku utk mencuba. Sorry la syg, peket itu ngam2 28 peket utk 7 hari nye supply. Heheeee)

So, goodluck to myself! Jgn hangat2 taik ayam (like I always do :P) 7 hari je benda alah ini. Go go bertahanlah diri.

Advertisements