Untitled

Finally ! Hatinya terbukak to have a FB account. Haha. Aku teguling-guling tengok dia baru nak belajar edit-edit info and post wall kat FB. Tapi comey.

Yes, he is so ignorant on all this virtual social networking. Being so olldd skooll, he thought frenster gak yang superb. Eh hey, Im not a FB freak ok. I have an account because everyone else does. Lagipun kadang-kadang of course kau gatal nak usha gamba rakan dan taulan kan? So thats the whole idea.

It began when we were busy finalising our guest lists. And he was so teruja looking at me yang invite org guna ‘event’ tab tu kan. Not a formal invitation, just a save the date note. So all frens could at least book their calendar while the cards are on their way. Hermpp terus he created his own account and cepat-cepat invite orang semua! Hehe now he has to agree with me that FB is so senang to do all this remeh-temeh thing!

Btw, aku rimas gila kalau orang asyik tulis status diorang kat FB. Oh pagi tadi tajuk borak-borak pagi kat radio muzik (yes peepsss, aku dengar radio muzik oke di sini. Ketahuilah korang, Era-Hot FM-Hitz-Fly FM and whatnots tak sampai signal nya ke sini ! Maka hari-hari dengan rasa terpaksa, aku kena tune my ears to radio muzik. Darn ) Oh back to the story, tajuk borak-borak was – perluke kau update status kau kat FB on every single thing you do? Rasa macam aku nak call je kata, oi setiap kali pegi makan and kau makan ape pun harus update kat FB ke? Seres bnyk bende lain kau boleh tulis and fikir. Hiks. Ada this one caller kata, dia hangen dengan kawan dia, sebab pen patah pun terasa bengang and update status. Perlukaahh?? And Pen Patah? Issue negara ke weh? (Mari kita berfikiran positif, mungkin pen dia yg mahal rega 2-3 ratus. Hiks. Btw, pen mahal wajiblah steel yang takle patah kan? Papelah).

Walau bagaimana pun, I do think FB is good to catch up with frens. But janganah kau terlalu obsess yang pagi petang siang malam ialah ingat FB. Tidakkan kau rasa ada bnyk perkara lain dalam dunia ni yang kau nak  buat selain duduk mengadap FB? Hiks. Eh I have this one fren kan, dia kata rasa nak cubit je laki dia every time duk kat laptop, sebab bgn tido FB, nak tido FB, nak makan FB, tgk TV FB…Pendek kata segala-gala nya FB. Hehe, kecik ati bini oi ;D

Ohhhoo, this weekend is gonna be fun. To both of us !

  1. Both of us cuti Isnin dan Selasa. And we gonna spend this short hols in JB.
  2. I will hantar and uruskan all the borang nikah and documents. InsyaAllah nak siapkan semua by Monday.
  3. On Sunday, we gonna have pre-wedding video shoot. Its for free ya! Complimentary sebab aku book dia seawal bulan February. Padehal majlis bulan December. Hehe. So menjadikan bahwa kami mempunyai both pre-wedding photo and video shoot! Cool kan. Hihi. Suka suka! (Aku still tak upload gamba pre-wedding di sini. Di website sudah, but tak edit lah tapi all the gamba).
  4. Go fitting baju kat Adli Bridal. Ensure gaun mane nak pakai. Tamau gaun yang hari tu, sungguh gue tak bekenan.
  5. Anndddddd, we gonna go shopping at Singapore! Hehe. On Monday petang till Tuesday. Mengamuk mama bila tau aku nak merambu gi Singapore. Padehal patut balik JB uruskan hal kawen. (But dah mendapat keizinan oke!) We’ll make sure everything will be settled by Monday tengari ya madam. And petang kami bole zaaass ke seberang sana. Yeay! Seres, aku dah lama gila tak masuk Spore.Hiks. Ska suka!

Ohh bnyk sungguh actually things to settle. Memandangkan this weekend is gonna be my last-balik before status betukar menjadi isteri. Ececece :p InsyaAllah suma ok kot. Preparation pun almost 80% done boleh kukatakan begitulah kaedahnye.

Past Sentence: Tapi kerja begitu membunuhku pada masa sekrang. Heck I hate it.

Advertisements