this..

20090902_153

After Ayat-Ayat Cinta, I am seriously into this author. Bukunya seperti oh sangat menyentuh kalbu, menusuk tulang temulang. Pengahayatannya to the extent yang boleh termimpi-mimpi.I might be exxagerating here, but u get i meant kann?

It’s a dwilogy, which means ada episod kedua lahh. But I just bought the first one only. Reason: supaya akan ada rasa saspen and perasaan mebuak-buak nak tau kesudahan episod kedua. Dan ada reason utk heret En MNI gi shopping mall (read: Bintang..hooh nama yang tak commercial langsung!). Oh actually, there’s a combination of both episodes. But mak datuk tebalnya buku itu. It’s a hard cover and to me it’s not handy at all!  Kau harus ada handbag besar gajah utk masuukan buku itu. So I went for the dwilogi. And lagi satu benda sengut, the price is even cheaper if u buy episod 1 and 2 separately compared to the buku tebal one. Hah siapalah yang bikin itu calculation harga?

I hope, aku dapat membunuh masa (read: kill the time) dengan membaca buku ini sampai En MNI balik. I feel the clock is just ticking extremely super slow. Cepat sikit jalan bolehh? Erghh. Aku akan membaca dengan super lambat macam kura-kura, to ensure aku akan mengisi setiap detik waktu (Ntah2 esok aku dah pegi grab the 2nd episod. Hooh).

And oh, I also bought this:

20090902_154

Sebagai persediaan utk ujung tahun ini. Location wise, cannot tell lah exactly where it is. But of course u got the idea already. It’s gonna be a veerryyy quite place, tak ramai orang, sangat cantik, romantik serta sejuk! Haaha miang dah tu. Wink wink. Tapi dictionary ni sangat simple. Takpe slow slow dulu. Nanti dah hebat sikit, bleh baca yang advance oke! Siappplah lepas ni jangan harap nak bongok-bongokkan aku dalam bahasa mandarin. Aku paham oke! (Nanti lah, kalau dah pandai. Hoohh).

Okeh peeps. Mau tido suda. Lenguh kaki ku jalan-jalan tadi. See, aku tak dok umah la kalau aku nak membunuh masa ni kan. Erkk.

Nyte !

Advertisements