Selamat Hari Kebangsaan y’all ~! Dan Salam Ramadhan yang ke-10 hari. Oh time really flies kan. Sekojap saje pejam celik pejam celik sudah hari ke 10. Dan hari ini, aku ialah berpuasa. Melepet lah jugak ni. But aku tak boleh tido sampai matahri tegak di atas  kepala, terasa seperti a lazy bump sakit kepala. Calon isteri yang bagus tak aku :p

Yes ive been complaining that we havent dine out for break fasting so far. Pity us (me?). Sedih kan. So last Saturday we went jalan-jalan cari makan at the so called biggest shopping mall in Miri. Nama dia Bintang. Sila jgn ketawa dan compare dengan Pavillion, The Curve and whatnots oke. Kau akan menaikkan darah aku saja.

Pusing-pusing, pegi kanan, belok kiri, naik atas turun bawah..? guess what was the best place yang ada to dine in? Ialah Secret Recepi oke! Betapa aku tak teruja pun. Erghh. That anwers why aku harus masak dan buka posa di rumah.

Hooh yang ada di sekitar mall itu, hanyalah Pizza Hut, Secret Recepi, Starbucks…hrmm dan..itu saja. Period. Pekejadahnya, nak makan ape. Maka, we walked into this Chinese Restaurant. Nama dia Cook & Chilli ( I still think there is something wrong with the name. Cook itu as in tukang masak kan? Kalau cook yang memasak tu which is a verb, macam tak kena je nama dia. Hee. Kau igt kau cikgu tatabahasa kah? )

Buka-buka menu, alahai sodih nya. Ada grilled chicken, fried chicken, burger, nasi lemak, hrrmmm arghh tersepit sungguh aku nak makan apa. Finally, we ordered je la ayam apa bagai, sebab dah melapar sungguh tak tahan.

Temp3

Ignore the pics quality. That was from my Touch Diamond. Celah mana nak amik gamba cantik2, kalau camera dah hilang. Oh sedih, The management still takde khabar berita tentang camera kami itu. Semalam tgh baca paper, tiba-tiba ada advert on that camera. Siapa nak bagi rm2500 utk beli camera? Sila email aku. Hoh. Ke nak bagi hadiah kawen ke. Oh sila sila, amat dialu-alukan :p Kau lah org yang paling aku sayang :p (selepas En MNI). Ekkke.

Oh kembali kepada restoran-nama-pelik itu, I like the interior deco though. Because they have it all black and red, Terasa sexy bila mkn di kedai itu. Dengan lampu-lampu chandelier yang oh teruja cantiknya, ianya membalancekan perasaan food yang tak best itu. Takpe, dimaafkan sebab kedai kau cantik.

Maka, aku rindu gila nak balik KL. Nak mkn Tony Roma, Chillis, TGIF, or Kenny Rogers pun oke..kau bagi aku makan kat William, Pelita or NZ sebelah KLCC pun aku dah suka oke! Because aku meroyan gila makanan semenanjung. Argh.

Dan hari ni kembali memasak di rumah, Semalam dah masak rendang negeri sembilan. Hari ni nak masak apekah?

Advertisements