After all the ups and downs during the preps, I just realised oh i havent thought on the wedding cake. Gila sangat terlupa macam total memory loss. Erk. And its gonna be a December wedding, and just imagine berapa ramailah org nak kawen pada December. If lambat tempah, konfim kau menaga takde wedding cake. Potong pulut kuning je lah oke?

Maka, teruslah aku called the UmmiBakery nak tempah sesiaplah cake ni kan. And guess what, she takes custom made weddding cake. Aku harus kena hantar gamba wedding cake itu saje, then she’ll do the rest ! Hoho suka. So apa lagi, aku meroyan kejap, browse sana sini carik gamba cake yang vogue d vast lah konon. And came out with these 2!

cake

cake2

Yand 2nd cake tu ntah knapa gamba dia setengah je. Tapi kau bayangkanlah dia tu one complete cake oke.

I opted for the 1st one. Tapi En MNI likes the 2nd one. I actually into the 2nd cake as well. Just look at the design, it’s just awesome kan, and the shape pun funky but sweet. Lagipun kek yang 1st tu dah macam biasa sangat. Suma org pun kawen, pakai kek fondant macam tu.

But I have my own reason, why did I go for the 1st one still:

  • Baju sanding kami is gonna be black&white. Remember? So aku takleh bayangkan, betapa macam taik cicak nya kalau baju dah hitam putih, and the cake pun carca merba dengan mixture of black, white and red. Haa cuba-cuba kau imagine sekarang?
  • To me, kalau baju dah black&white, plus the design of baju sgt exaggerate oke! Ada batu-batu lah bagai, it’s just heavy in design. So kek harus putih suci murni, nampak innocent je kek tu and yet, still sweet. Agree?

And En MNI has to agree with me. Yeay.I seriously suka gila 2nd cake tu, but it just doesnt fit the environment nanti on the W day. Maka terpaksalah korbankan angan2 aku dgn kek itu.

Abes cita kek.

Aku sgt menaga sekarang, sebab we just lost our new brand Sony camera. Aiyo baru pakai 2 kali kot! Darn aku sangat marah and rasa nak maki hamun. Im not fasting, so excuse me lah sapa yang kena maki ngan aku tu. Hoh.( Eh padahal its not mine pun, its En MNI’s. Tapi aku claim tu camera aku, hence the term  ‘we’, ‘us’ and ‘ours’ ye. Ekke) Camera itu hilang dalam rumah ye. Aku yang last pakai, but I did not keep it properly. Hari Isnin masih ada atas meja, tapi baru semalam aku sedar dia dah ghaib dari pandangan. Ada 2 possibilities sahaja; it’s either the housekeeping people yang kemas umah hari-hari, or the workers yang dtg fix the ceiling last Monday. (Yaaa tak baik menuduh di bulan ramadhan, but aku tgh marah skrang. I knnnoowww it! Mana ada org lain kuar masuk umah ni weh!)

Aku dah report kat management. Sape yang hamik camera tu, aku doakan kau kena langgar. Yaa aku kejam, but i dont freaking care. Sapa suruh kau panjang tangan di bulan posa ni. Sumpah kau jahat oke!

Tertekan lagi hari ni.

Advertisements