We never think of taking pre-wedding photo before, because there are hell lots of other things to be thought of. Not until I saw these pre-wedding photo snaps.

prewedding

Arghh.. Dan seperti biasa, aku ni mmg mudah teruja. Lalu aku trus called our official wedding photographer kata ‘aku nak pre-wed photo shoot jugak!’ Ehhe. (Ignore the quality of the photo above. Sebab Aku explore je and jumpa gamba ni. Then nak save takleh sebab dia kat dalam flickr. Maka aku print screen, abes cita. Hiks).

So there we go. Disebabkan tade masa lain yang aku dan En MNI available di KL, kami terpaksa agree utk buat time bulan posa jugak. Apekah? Huuu. Kami tak balik KL dah pasni. Last balik KL time bulan posa je.

I think I have valid reasons why this pre-wedding is necessary. Haruslah ada valid reasons, if not camne nak convince En MNI tuh. Kang dia takmo, pastu aku amik gamba tunggang tebalik sorang-sorang lah?

  • Kami dah naik muak ngan gamba yg nak letak kat banner, bunting, kad, door gift sticker – suma sama! The exact same photo oke. Oh takmo. At least letak gamba lain-lain kat banner and bunting.
  • Masa tunang, tak banyak pun gamba kitorang bedua. Ada 2..3.. 7 keping je kot. Yang lain suma gamba aku syok sendiri sorang2. Suma sebab En MNI nak balik cepat sebab nak gi Ayer Itam shopping. Ohh aku agak tebakar pada ketika itu. Hiks.
  • Photographer tu bagi harga murah. So takde reason utk berkata TIDAK. Heehe.

But tak tau lagi nak wat gamba camner. Casual pakai jeans je ke? or macam ala-ala org dolu2 cam gambo kat ats tu ke? Or gamba gedik sket bley pakai baju over-over ke. Hurmm. Lokasipun belum decide lagi. Ntah, takde idea lagi.

Dan selamat menjalani ibadah puasa oke! Moga2 semua akan mendapat keberkatan 🙂

Past Sentence: Aku posa kat Miri this year. Apelahh nak makan dey? Aku nak rojak sedapp dan air kathira!

Advertisements