It was a tiring weekend. But aku boleh menarik nafas lega because at least there are few more things from the list were checked! Phew. Sikit-sikit, lama-lama jadik bukit kan? So everytime aku balik JB, harus ada progress on our wed preps.

  • Baju bajan utk sepupu sepapat dah settled. Memang before ni, Ive bought the lace in Jakarta. Tapi togel without the lining and kain, habes pakai baju je lah takyah kain, cenggitu kah? Or berharap my cousins beli kain sendiri.? Jangan harap! Habes bercampur aduk semua kaler kang. So I decided to beli lining and kain siap-siap semuanya. They just have to send them to tailors.Itu sahaja.
White top, Red kain

White top, Red kain

Top zoom in. Sapa pengantin skrang. Hoh.

Top zoom in. Sapa pengantin skrang. Hoh.

  • Shirt for sepupu sepapat lelaki. Sama rona kaler with the red kain sepupu sepapat perempuan. I wanted to go for red actually, macam red chilli tu, but tade lah plak. Lagipun family ku kata, tengahari tegak pakai merah menyala, wahh macam menakutkan pulak. Sebab tu suma jadik maroon 😦
Planned merah, tapi jadik maroon

Planned merah, tapi jadik maroon

  • Door gifts nye kotak. Ni dah siap lama dah. But aku malas nak update. Hiks. Dah mcam stor bilik aku kat umah tu oke.
Bilik tidur yg dah macam stor

Bilik tidur yg dah macam stor

Door gifts

Door gifts

RM 0.90 per piece for 1500 pieces. Beli kat Air Hitam. Sila lah pegi shopping brg pengantin kat sana. Murah!

  • Paper bag utk guests.
Simple saja, tapi aku suka

Simple saja, tapi aku suka

Ini pun beli kat Air Hitam. RM 1.00 per piece. Bride-to-be suma, sapa tak gi Air Hitam lagi survey barang, sila lah gi sana. Trust me korang takkan nyesal. Hiks.

  • And yang paling penting, we’ve chose our baju kawen! Yeay. Haruslah tak tunjuk gamba kan, kang korang dah tau plak kami pakai baju ape. Heehe. We were planning pakai merah&hitam kan, but ended up with a white&black utk bersanding. Tapi aku teruja dah ngan baju tu. Maka secara automatik, tema majlis jadik merah+putih+hitam. See apa yg planned, sumanya lari kan. But takpe, mak andam kata, black&white masuk je ngan kaler pape. So doesnt matter kalau tema lain dah merah & putih, but we will be wearing white&black.
  • And aku teruja gila ngan baju malam berinai. Masa testing sampai takmo bukak oke! Hiks. Yang gown tu tak berapa nak best lah, sebab I couldn’t wear my dream gown. But takpe, still aku berpuas hati.
  • So dah pilih-pilih suma, tinggal nak fitting je. I insist nak fitting last2 minute nanti, dengan harapan I can shed few more kgs before the big day. Oh harapan tinggi melangit bukan? Lol. Nanti dah bulan 11 baru aku gi fitting. bBlerghh tolonglah kurus..kurus..kurus.

Okeh bnyk dah aku progress. Macam tak caya even dari jauh ni, I managed to get everything in control. Alhamdulillah. And macam tak caya we are only 4 months away. Ohh teruja teruja.

Lalalala~

Advertisements