Apabila rasa macam nak tulis suma benda dalam kepala ni, haruslah ditulis dengan bullet.

(Sila berhenti membaca sekarang kalau muak nak tgk gambar diri sendiri yang banyak. Terima kasih)

  • Apalah ini kejap implement PPMSI, kejap mansuh. Kesian pelajar-pelajar menjadi mangsa keadaan. Having thought of it positively, its a good change because masa implement dulu, they only captured golongan minority di bandar yang dipercayai boleh menguasai pelajaran dalam bahasa inggeris dengan baik. But the fact is, golongan majority is yang bukan berada di bandar, and they are the ones yang mengalami kesukaran. Iyalah, sepupu sepapat aku kat kampung tu, susah gila kot nak catch up blaja in English. What do you expect, if takde langsung practiknya bahasa tu di luar waktu pembelajaran. Hopefully, they are doing the right thing here.
  • Pasal kes amah Indonesia di Malaysia, takkan lah sebab nyamuk sekor, kelambu dibakar. Amah becomes one of the important part kan. Kalaulah mereka tidak dibenarkan berkhidmat atas sebab sorang-dua-atau-sepuluh majikan yang bertindak luar batasan kemanusiaan, aku tak setuju langsung. Haiyoo sape nak kemas rumah, jaga anak, siram bunga, bersih dapur bla..bla..bla.. kalau ibu berkeja lah. Walau bagaimanapun, aku ialah nak try utk tidak ada amah di rumah nanti lepas kawen. Mampu tak aku urus semua sendiri? Bole bole. AKu tetap percaya dengan kehidupan yang privacy. Alaa takkan nak mushy mushy dengan laki, if ada org lain kat umah kan. Hah *penulisan berunsur gatal di situ :p *
  • Alah penatlah tulis benda-benda cenggini. Dah 2 hari aku dinner sesorang tau! Kesian kan. En MNI went offshore ntah dah jumpa duyung ke kat sana 😦 Bole je nak gi mkn with other frens, but if he is not here, aku menjadi seperti org patah kaki dan berat gilaaaa nak sarung sandle kuar umah.
  • When you feel so serabut with work, penah tak rasa macam oh best gila time study dulu. Even though deadline macam haram dekat gila dah, I could still manage to complete it. Sama ada secara legal berusaha sendiri atau tidak iaitu merembat kekawan lain punya iaitu yang selalu berlaku. Heh. And kalau salah ke hape ke, I bloody didnt care. Because biar aje lah markah kena potong ke hape. Janji I put on effort to complete it kan..kan? But its totally different in working environment.If salah buat, habes the whole team pun silap. Then with that mistake, you are talking about million of dollars thingy. Berani kah kau nak buat main2. Gila tertekan.
  • And now Im missing my studying years. Syok gila oke! The best moments la senang aku khabarkan. So kembali buka old albums and feel like – naseb baik aku enjoy habis-habis masa belajar dulu. If not, nyesal skrang 🙂

Ni masa camping kat Murray River. It was freaking dry and hot at that time. And sangat super sejuk during the night. Malam-malam lepak-lepak main gitar sambil menyanyi ditemani sinaran bulan. Hiks. Layan oke! Then esok terjun sungai ramai-ramai.

417717118l

My 22nd birthday. It was a surprise, so tutuplah mata and ignore the muka-tak-siap look.

CIMG0419

Winter trip. Pusing-pusing keliling Aussie .

P7100059

Summer in Adelaide 🙂

245849317l

Graduation day!

CIMG1787

  • Oh damn, I forgot my old laptop crashed few years back. And I lost most of my photos masa study. Tapi one thing yang buat aku kembali stress ialahh: Bila aku nak kurus macam dulu niiiiiiii ???????
  • PICT0509

PC220056

PC190010

PC210057

That was me, 2 years back. Darn! Aku gemok gila kot skrang. *Stress stress stress*

Tahu tak 1 of every4 women has what we call eating disorder, or continous weight concious yang takkan berakhir dan buat mereka tertekan selama hidup. I pretty sure I am one of them (oh aku berpenyakit mental kah). Because I don’t remember when was the last time I eat without thinking of my weight. Or even sleep tanpa fikir berat badan. Or dalam sehari tu tidak fikir langsung pasal aku gemok. And the thing yg buat aku sangat tertekan, even aku ada mental disorder ke, aku kurang makan ke, or tak mkn langsung pengsan ikat perut pun, atau exercise macam nak putus urat kaki sekali pun, I hardly lose my weight. Cenggitu jugak.. which then makes me demotivated. Kemudian tertekan stress dan macam-macam lah. I bloody hate it.

Tidolah. Goodnyte 😦

Past sentence: Jarang aku letak gamba sorang morang kat blog ni oke.

Advertisements