I have not heard anything from her likee hrmm ; for ages. Aku ni mmg pemalas nak contact org, kalau tada ape yg perlu dikata. It’s very rare that I text somebody saying, hi how r u ke hape. Im just ignorant lazy.Nak text org pun aku pemalas. I would rather just dial the phone, daripada susah-susah type keypad yang cinoet itu. And the call rate now is blardy cheap ok. Save time, save ur RM. Dulu phone bill aku sorang harus minimun RM150. Tetapi sekrang tidak lagi. Combine bill aku ngan En MNI pun, hanya sekali dalam setahun setengah je bill exceed RM100 kot. The rest, all is below hundred. RM50 itu boleh pegi makan gulai kawah ngan ayam dara kat Cheras. Layan oke. *start la meleleh, sini mana ada gulai kawah *

Oh maaf. Bukan itu motif entry kali ini. Nak dijadikan cerita, I got a text yesterday.

I*** : Hi Kak Ein. Dgr cerita akak kat Miri.

Me : (Apsal tiba-tiba dia text aku lah. Tak pernah2) Oh..Hi I***. Ha’ah akak kak Miri. Dah 3 months dah.

And kami berbalas-balas msg walaupun hakikatnya aku amat tak suka balas-balas message dengan ayat yang macam 5 patah perkataan saje for each text. Kalau cakap, dah boleh cakap 5 ayat berbeza oke!

Me : I*** dah kawen kan? Takde pun akak dapat invitation card. (Before tu, she was complaining aku tunang, tak invite dia. I was like; apakah? Aku bertunang je, takkan mahu jemput sekelian kampung? Dia kawen tak jemput aku, ada aku bising? )

I*** : Ha’ah kak. I*** dah kawen. Divorced pun dah.

Me : (Like what? Seingat aku, baru raya cina bulan 2 lepas kot dia kawen. Haih) Ohh sorry akak tertanya. Akak taktau pun.

I***: Takpela kak. Susah la kawen tak rela ni.

Me: (Haoyookk. Kalau tak rela, knapa kawen at the first place? )

Seriously, if I were in her shoes, aku akan melawan kalau dipaksa kawen dengan org yang aku tak mahu hidup besamanya. Come on, you have the right for ur own life kan. Kau bukan anak kecil bwah umur 12 tahun yang tak boleh masuk hospital kalau bukan waktu melawat. To me, its not wrong to create ur own future; just like u want it. Cuma harus mendapat restu keluarga. Benda ini boleh diurus. Kalau dah nama pun keluarge, they will definitely understand and of course nak melihat kau bahagia. It’s just YOU to take the steer.

Membuat kadang2 menjadi takut bila fikir nak menempuh alam pekahwinan ni. Org selalu kata, tak semuanya manis belaka kan. Apa-apa pun just pray for the best of us ya ~!Ā  šŸ™‚

Advertisements