I bet all the bride-to-be always get a headache to decide which bridal to use on the big day. Because we believe to be the most outstanding person on that day. So tak payah la org lain macam nak lawan tokei overshadow pengantin plak. Hiks.

And so do I. Pening juga kepala to select which service to use. Everyone will surely go for the low cost, but with super quality one, ya? Tetapi kalaulah membuat pilihan itu sebegitu mudah. And mid ya,it is not that easy.

Somehow, I’ve decided mine. Itu pun aku tak fikir banyak. I just went to 3 bridals utk kerja survey-mengsurvey. And terus decide dalam masa 2 hari. But I got a wedding experiment yang menggunakan khidmat bridal yang sama as a bench mark.

Gambar-gambar ini buat aku teruja. Because diorang gunakan bridal yang aku tempah tu la. Couple ini adalah member office aku.

To all Johorians bride-to-be, you may want to survey this bridal:

ADLI BRIDAL, No.6-01,Jalan Padi Emas 2,
Bandar Baru Uda,Johor Bahru.

Package:

  • Baju 3 persalinan – Malam berinai, bersanding, gaun + aksesori (kalau nak amik baju nikah pun boleh, replace gaun ke. Depends on your choice).
  • Make-up 2 kali – Nikah, bersanding
  • Pelamin
  • Bilik pengantin (alatan merenjis tak termasuk)
  • Khemah pengantin

Sket je package dia kan. Tapi aku dah teruja so amik saja. My khemah pegantin akan di-dekor oleh org khemah, aku nak simple sudeh.So aku replace dekor khemah dengan make-up kali ketiga (malam berinai). The package is so flexible, sediakan duet nya aje lah. Uhhuks.

I never browse the net  and surf pasal Adli bridal nih. Because I trust they have the name already and sepatutnya service dah tip top.Tapi semalam aku tried la mengulau tengok2, aaaa macam turn off gila tengok make-up dia. Im not sure tu zaman bila punya gamba lah. SIla lihat dan aku hampir pengsan depan PC semalam. Please jgn make up aku macam ini. I hate the lipstick colour. To me, bright orange is a big no-no!

2444931194_9a6c05030a_o

This one looks ok. But aku tak teruja pun sangat (Cubaan nak sedapkan hati) 

2663673925_5e4ac7c822_o

This one, I dont know what to say lah. Im just no into the colour. And membuat aku bertambah risau dengan apa yg aku dah pilih. Urgh!

2724780257_43a91e8ffa_b

Urgh. Tolong lah sedapkan hati aku. I’ve surveyed most of the baju kat Adli bridal tu. they look different compared to others. And aku suka environment kedai dia yg cosy tu. Thats why aku main letak deposit je. Plus aku dah comfortable dengan Shida- pak andam aku nanti.

Based on Wir’s wedding hari tu, aku sangat berpuas hati dengan kerja Adli Bridal ni. Pelamin cantik and moden, make-up pun tak exxagerate sangat, baju cantik – mmg menggembirakan hati aku (Macam aku punye wedding la plak kan). Tapi member aku tu pun berpuas hati ya amat. Even tetamu yg dtg pun memuji hasil kerja yang cantik dan elegant.

Hopefully they can really make our big day a wonderful one 😉

Advertisements