Semenjak aku ke Miri ini, kau tanyalah iklan kat TV itu. All in my fingertips. Hoh. Apsal? Kerana ialah in KL, I didnt even bother to watch TV because balik kerja dah penat macam nak tebarai perut, bersesak dalam LRT, dengan macam-macam perfume (like eeewww!), and jalan tepi LRT yang dah jadik black area dengan peragut-mat-rempit-atau-the-latest-samseng-jalanan.

But here, off from office latest by 6pm which already considered as late, and I still manage to watch TV all night long. How bliss is that y’all?

Apa yang ingin aku sampaikan ialah, lawakk gila iklan Appeton ni oke! Sila refer gamba tin weight gain di bawah.

p_weightgain_a

Tahu tak iklan ini? Ala yang kartun perempuan berlari-lari kat taman. Pastu seekor kartun lelaki nak tackle kartun perempuan itu. He wanted to give ballons warna kuning. Sngat banyak belon itu. Dia amik belon, then dia diterbangkan oleh belon itu. Kerana apa? Kerana kartun lelaki tak cukup berat nak menampung belon itu ! Hahaha. Pastu siap kena terbang and tak sempat tackle kartun perempuan. Melepas lah dia.

Klaka gila bagi aku. Tegolek-golek, tegolek-golek aku ketawa.

So bagi anda yang kurus dan terasa tidak stabil apabila ditiup angin, sila makan weight gain ini.

Haih, sakit plak hati dengan org kurus. Aku macam nak mati utk kurus, which tak jugak kurus-kurus. Tapi ada org yang kena makan weight gain sebab nak gemok? Like whatt? Life is sometimes unfair for some reason, isn’t it?

I am still not in a good mood this week. Too many things mengacau daun pemikiran, sampaikan kerja pun aku tak focus. Naseb ada si gedixs memenuhkan inbox. Hooho merawat ke-stress-an beta. And oh harus ada nama baru utk mereka – Cikedil, Cikeject, Cikenul, Cikeri, Cikemeer, Cikerin. Aku rasa Cikenul paling buruk. Hahah. Asal-usul ialah perkataan cikepun di-initialised oleh Cikeject. Gara-gara asyik sumpah seranah En A*** nya. Ngeee.

Okeh. Otak sudah jam. Jom balik tengok Matahari.

————————————edited———————————————–

Tengok, aku dah nak balik, but he’s still working hard. It’s already 510pm for God’s sake! (Eceh pandailah aku kan, time aku nak balik lambat pandai plak suh dia tunggu). Tapi dalam seminggu, mesti 4 hari dia yang balik lambat like the very very late you know. Sampai aku ter-miss Matahari. Haih.

Perbincangan hari ini besama gedixs – Sekurang-kurangya kita mesti ada 12 persamaan dengan orang yang kita dah buat keputusan utk hidup bersama dia. Barulah serasi dan bahagia selamanya InsyaAllah. Struggle oke nak list down 12, sebab I know me n MNI are coming from 2 different depositional environment, different geology, different core sample, and different PVT. Kalau tengok logs, mungkin tersasar jauh and tade correlation agaknya.

But I manage to list down at least 12. Cukuplah tu kan. Sebab opposite attract itu juga tersangat penting utk mengvariasikan kehidupan 🙂

And 200 more days to go.

Advertisements