Seorang perempuan, when she got married, her priority telah berubah sama sekali. The rank goes:

  1. Suami ( Ini memang tahu lah. Syurga dah jadi di tapak kaki suami kan)
  2. Ibu mertua ( Ni lah yang aku baru tahu)
  3. Ibu kandung

Tatau plak aku, ibu mertua will be higher in rank than ibu kita kan. The reason is, bila seorang wanita itu berkahwin, technically dia akan terputus hubungan dengan ibunya, and everything after that is all about her husband and his family. But sebagai anak, janganlah abaikan tanggungjawab. Dedua pun emak kan 🙂

Oh hari ni kat TV suma cita pasal emak. Aku jadik sayu. I got mama’s message this morning (after I wished her Happy Monther’s day pada pukul 3 pagi semalam) which says:

Terima kasih kerana selalu mengingati mama. Harap-harap hati dan perasaan Along tak berubah untuk mama selamanya. Mama rasa tak cukup sempurna lagi and tak puas lagi mendidik along dan adik. Banyak kekurangan, tapi mama cuba yang terbaik. Mama pun sayang Along sangat-sangat. Itu saja harta yang mama ada; Along dan adik.

Aku terus sebak and menitik air mata. Tuhan je yang tahu macam mana tabah nya mama selama ni membesarkan kami 2 beradik.

I love you ma. Always.

Hugs and kisses.

Advertisements