For ladies, its no better feeling than getting compliments on yourself yes? Be it the way u dress up, your attitude, your communication impacts or even ur cooking huh. And sometimes we dont mind if you tell a lil bit of tweak here and there; just to feel pleased,  and appreciated.

Pening? If not, janganlah dipanggil wanita kan. Hoh.

Sebab itu, apabila kami baru keluar dari salon ke hape ke, just say something on what we’ve done. Just to show you are concern on what the changes are. Weh, ada macam iklan TV tu, wife dia baru kuar salon ngan rambut menggerbang and kaler karat which I dont likey *sowhatever*, and minah itu penat goyang-goyang kepala tayang kepada husbandnya. And finally what is his comment? ‘Ohh tiada nyamuk hari ini’. Its just silly ok. Bolehh? Kang wife kau ikat rambut macam nyonya jual sayur pagi-pagi baru kau tahu.

Kenapakah aku masuk bab ini? Oh kerana aku rasa culture org luar ini, they easily say good things to you and really make your day. They are not kedekut of compliments and making others feel good. Sebagai contohnya, adalah amat susah utk mendengar pujian dari rakan-rakan atau sesiapalah dari org kita seperti ” you look great today”, or ” i think this top fits you nice”, or ape-ape-yang-seumpamanya lah. And culture org kita, kalau mendengar seseorang berkata sebegitu mesti what come out from our minds are ” tu ada hati nak ngorat lah tu”, or ” tu tak lain nak bodek bodek lah tu”. So shallow kannnnnn? Agree? You better say yes.

Tahu tak, kalau kita mendengar perkara-perkara pujian itu sebenarnya membuat hati kita berasa happy and seterusnya dapat meneruskan hari dengan perasaan yang hebat. Betul, seriously, cuba kau puji org-org di sekeliling kau, pasti kau gembira apabila melihat mereka gembira.

Whatever it is, I feel really great today. Sebab teguran 4 orang who made my day. Mereka berkata ‘hey u look amazing’. Lagi satu kata ‘u look beautiful’ and 2 lagi berkata ‘u look really nice’. Hahaa kalau kau shallow minded, mesti dah kata aku perasan or syok sendiri or whatever it is lahh. Sila sedar sendiri kalau kau soo shallowwww. Thank you. Do i look like I care? The important thing, I just feel grrreeattt. Lalala~ They might not say kau betul-betul hebat ke lah kan, but of course its the way to make other people FEEL great and better.

Oh thank God tomorrow is Friday. And there comes my 2nd weekend in this no-great-food city, but I still like it here 🙂 Be great at work peeps coz you gonna laze ur b*mps off for 2 freakin’ days. At least for me 😛

Goodnyte.

Advertisements