Oh tersangatlah aku merindui crystalmerah. Been off keyboard for almost 2 weeks and terasa besawang sudah bloggie ini. So many things happened and I just have no good beginning to mumble with.

Yang pasti, it was an amazing 2 weeks carca merba suma benda berlaku. Dan aku tersangat penat.

  • Like a dream comes true! It is finally my turn to get off KL. Wheee! It might sound weird moving from KL to a very small-tiny-miny-nothing better than KL town, but aku happy gila la weh to be transfered there. Hah. You know that I am not into KL huh? AKu serabut ok dok KL nih,bangun pagi tak pernah nya aman.  Rush hour is almost every moment.Maka, being tranfered to Miri is a heart-jumping news for me. Absolutely! And En MNI pun di sana kan? Haha. That’s the main reason to survive there, definitely~

  • Dan aku telah memiliki seekor gadjet baru! Yeaha. Ialah Canon 400D. I bought it second-hand from Rapijal. Memandangkan he offered price yang tersangat hebat, aku rembat je lah. I am a camera freak, remember? Hah. So after this, En MNI silalah jadi photographer yang hebat. If not, wasted je aku angkut camera ni. AT the same time of course lah aku akan up sket diri dari amatur kpd yg bagus sket lah.Lalalal~

  • Perkara sengal pagi ini. Aku gelap mata dan pitam di dalam LRT. Dah la pepagi buta org tgh ramai gila. Suddenly aku nampak bintang dan rama-rama, terpaksa berpaut kepada manusia-manusia lain dan pelahan2 keluar dari LRT. Terduduk hampir 1/2 jam kat tepi landasan LRT sebelum mata aku dah kembali tak berpinar dan normal. That was not the first time ok. Tu dah 2nd time. Adakah daya tahan aku terhadap keadaan sempit amat rendah? Pikirlah sendiri. Oh mungkin aku lapar sebab tak bfast lagi. Dan semalam aku amat penat untuk dinner.
  • Kenapa semalam penat utk dinner? Sebab I was stuck in a bus for almost 6 hrs. Setan betul. Sumpah (macam kau jugak Yus), aku tidak akan naik bas itu lagi kalau dari JB nak balik KL. It was like hell tortured and penuh kesiksaan. Lembab, asyik benti-benti and driver tidak berhemah. Aku benci kau! So after reaching home, mandi trus dan tido without having dinner. Sampai pitam kat LRT. Loser gila aku ni. Hoh.
  • And I am currently reading this book. Best woo. Lagi superb from its movie. En MNI punya, but aku rasmikan dulu. Hehe.

  • Tonight ada farewell utk aku, before im leaving for Miri. Oh this week last lah aku di KL. Next week I’ll fly to Miri for good.See you guys masa wedding kami insyaAllah. Eheheee.

Past sentence: En MNI balik harini (Bukan semalam dia baru balik Miri kah. Today he called me kata he was at the airport).Tapi kami dah patah kaki di KL, sebab orked sedang berada dalam kapal dalam perjalanan dari Port Klang ke Miri. How I miss her so much. Heppmh.

Advertisements