Nothing made my Tuesday, except for this.

NASI PADANG PUTI BONGSU! Highyly recommended.

Apabila sampai saja di kedai itu,pelayan-pelayan yang ala-ala peter pan akan hidangkan SEMUA lauk padang yang ada for that particular day. So you choose anything yg tekak kau rasa nak makan lah kan.It’s either you touch it, or leave it. Kalau kau dah sentuh lauk dalam pinggan itu, dia akan charge. If kau tak sentuh, dia tak charge la of course. Amatlah bahaya system begini because you tend to try almost every single dish that they serve! Semuanya menggiurkan oke.

Ayam kok, ayam rempah, sambal udang, daging dinding, ada urat lembu masak lemak (whatttt?? urgh!), sotong lemak, and the best thing ever menjilat jari is of course the sambal jawa,or known as sambal hijau. Oh aku bley layan sambal itu je, tolak lauk lain. No problem at all because it’s certainly yummilicious and mencabar minda makan pedas begitu. Blissssss!

20090303_069

20090303_070

Ohh sangat banyak lauk sampai pening. And guess what I had for drink? Air kelapa muda yg comel ni. Manis and ‘degan’ dia pun senang nak amik. Well, btw I just knew we call he white thingy surrounding the kelapa itu ‘degan’. Bahasa jawa tu.

20090303_071

And I also had mango juice. Hoh sungguh rakus aku ni minum air kan. Dahaga tahu makan suma pedas, harus minum air secukupnya. Azmukiff, his my senior. Siap layan 3 biji air kelapa muda ni oke. Sure pelayan peter pan tu wonder apsal la meja ni ada 4 org je makan, but ada 7 biji kelapa muda atas meja. Hekhek.

20090303_068

Hoh puas hati aku. Walaupun fikiran aku kusut lately ni, but the lunch treat really made my day. Lalalala~

Past sentence: I have tonnes of things rhyming in my mind. But definitely need solid hours for myself to spill out semua kusut masai itu. Wait babes, sampai kerja aku ni jatuh ke tahap yg tak berapa nak membunuhku, Hoh.

Advertisements