Ada yang  bertanya kenapa entry aku penuh emosi lately ini. Ntah, i don’t have the answer.

Meh, let me exaggerate on my entry yesterday, since ada juga yg bertanya. Hooh.

  1. If I think a person is not interested, like never bother to ask, dalam erti kata lain kalau kita cerita thats fine; you listen. But if kita tak bgth, it does not give any impact anyway. So in that case, aku assume dia ialah tak kisah and I would do anything yg aku suka. As long as aku tahu limit; I dont care what other people might think of it. As long as I know what my intention is, even tertukar intention ke later on. Haha. Coz I’m tired to memikirkan org lain. Macam lah kau org yg bagi aku makan kan. Unless you ask me, menunjukkan concern, then I’ll free to share. If not, I assume you are not interested and never care. Takkan lah aku nak bgth itu dan ini, yada yada yada, padahal you never care at all.
  2. If a person tidak menghalang atau menegur aku dari berbuat sesuatu, I assume dia ialah tidak kesah, and aku redah je. I will not go and ask- do you mind if I do this and that, can I do this and that, can I bla..bla..bla.. Berbalik kpd point no 1, aku malas nak fikir org lain. Kalau aku rasa nak buat,I’ll do it. Kadang -kadang, bagi aku sesuatu perkara itu tak menjadik kesalahan, tapi bagi org lain, you cannot accept it. But kalau tak bgth, how on earth would I know? So if u dont like it, tell me. Aku amat professional terhadap teguran dan kritikan. Kalau tak, aku assume you never care.

When I feel that you never care, secara automatic la what I mentioned in the taggie apply. I can’t read minds, so talk to my face or else kau akan fikir utara, and aku fikir selatan.

Oh btw, went to air terjun ulu yam yesterday. So refreshing and relaxing; yet very tiring bila dah balik umah.

uluyam_2

Happy weekend!

Advertisements