….And I feel the week flies so slow. Kenapa heh?

Btw, today reminds me on a conversation between me and him last week.

One of the reason saya suka baca the Star sebab horoscope dia ada betulnya. Mmg bnyk je weekly horoscope kat majalah suma, but dalam the Star ni macam accurate.

And konfemlah aku ala-ala tak pecaya kan. Hekhek. Walaupun saya ni lurus kan awk, sy tak pecaya tau.Ekeke. But still, my eyes read every lines that tells me on Cancerian.

According to the horoscope itu, hari Selasa tu lebih kurang macam bad day utk aku lah kan. And oh boy, it happened! Like really happened. Bukan satu, bukan dua  tapi bertimpa-timpa. Siput.

  • Kejadiaan di ofis: 4.50pm

Mr X: So kalau nak  buat regression, apa parameter yang should be sensitised?

Aku : Hermm..density.No, not density.Hermmm..viscosity..no not that one .(Ni aku tgh berdialog sendiri dalam kepala lah ni. Aku taktau mcm mana nak terangkan. Seres I work with this bloody thingy every single day. And yet I had to think lama-lama for a simple question)

Mr X : NO.NO.NO. We never change density, we never change viscosity. Man, what did you do ni? You touched this everyday. What we control are the alpha, parachor, K values..and of course the list goes on.

Aku : (Haa benda alah ni la aku nak terangkan tapi tak reti nak cakap. Damn)

I felt so low and stupid. DOWN. I hate being seen as seorang yang tak buat homework, pemalas and not taking the fullest of the opportunity given to me.

  • Kena hentam sebab input yang aku provide (kami actually) tidak menepati citarasa dan keperluan org lain. Work has to be redefined, and only 2 weeks is given. And that includes CNY holidays and weekend. So tolak-tolak ada 5 hari saje. Memang lah bukan kerja aku utk sampai ke hari 5 itu, but still; the management sees it as a team. Maka tak payahla berangan nak becuti senang lenang suka hati pada long weekend ini. DOWN.
  • Tiba-tiba earphone HTC kesayangan beta rosak daa. Sebelah tu terus bisu seribu bahasa. Tiba-tiba kat gym tadi pendengaran lagu-lagu terhad kepada sebelah kanan sahaja. Mungkin peluh gigih berlari dah meletupkan wire dalam earfone itu.DOWN. But amazingly, tadi masa bercakap berejam dengan En MNI dia oke lah plak. Selepas itu, dia kaput semula. Apakah maknanya itu?
  • Ada lah seorang makhluk tu, aku tgh kusyuk memerhati barang X di kedai X. Dari luar cermin lah aku tengok. Aku yang sebesar umat ni tertonggok depan kedai tu kan. Boleh plak satu brader ni, (dia pun tgh tgk barang X di kedai X jugak) pijak kaki aku dengan hebat oke! Gajah betul.Without saying sorry ke ampun maaf dipinta or whatnots, dia bole sambung tgk brg X tanpa rasa bersalah. Like helloo~!! Kau ni datang dari tamadun mana heh? Pernah dengar perkataan courtesy tak? Berat sangat ke macam ada emas dalam mulut kau tu nak cakap sorry. Panas gila aku tadi oke! Terus cancel misi survey barang aku tadi. DOWN.
  • I stood on the weighing scale after few weeks aku tak naik atas gadget itu (to be exact after tunang lah). And darn aku emosi tiba-tiba tengok jarum itu meningkat kepada 2 skala ke atas. I gain another 2 kgs? Wajiblah aku terus down dan darah tinggi tiba-tiba. Baru 2 weeks after engagement. Macam balas dendam je mencekik apa sahaja kan. But I think aku dah kurang bersenam ni. Aku ni spesis yang kene exercise. Buatlah genjatan makanan macam mana pun, if I dont exercise, terimalah kebelonan yg bakal terjadi. DOWN.
  • Tekak aku ni dari ptg tadi nak mkn jambu batu dengan asam dia tu. Ini pasti pengaruh En MNI yang chenta betul dia dgn makanan itu. I tell u what, dia sanggup drive dari Tmn Melati ke Ampang Point semata-mata nak beli jambu kat sana. Dia nak yg kat situ jugak, walhal tempat lain ada je kan. Hehee. Oh out of story content dah.Btw, sorry ya cerita pasal awk pulak yang.Huuu. I have my freedom of speech kat sini kan syg? 🙂 But comel je jalan jauh-jauh sebab nak makan jambu. Haha~ Aku nak beli yg kat LRT je la, tadelah ngidam sampai nak ke Ampang.Huuu. Memang hari-hari ada je brader tu jual jambu itu. Tapi tadi aku turun tangga LRT tu, jgnkan jambu, bekas jambu tade and payung brader tu pun tidak ada bayangannya. Selama ni tekak aku tak mengada nak mkn jambu, taknak plak brader tu cuti kan. Apela dey? DOWN.
  • En MNI tidak mendapat flight ticket utk pulang hari Jumaat ni. Alaaaaaaaaaaa. Mindset aku dah kata hari Jumaat ialah bejumpa chenta hati. Sigh sigh sigh. Dah terlambat nak tukar mindset ni.Iskkkhhh. SANGAT SUPER DOWN.

Konklusi hari ini: Almost suma perkara buat aku DOWN.

Now that I could consider what he had been telling me on the horosope thingy. Not to say I believe se-believe believenya, karang syirik lah pulak. Sekadar baca-baca & suka-suka sahaja. According to it, Cancerian’s lucky day falls on Saturday. So let see how it goes!

Oke peeps. Its bedtime. And tomorrow is another tough day for me. Mentally.Melainkan ada sesuatu which brings me sunshine dan pelangi indah.Hehee.

Goodnyte.

Advertisements