Nak bakar stesen LRT. Hoh.

Orang yang beratur sangatlah panjang. Walhal jam dah pun pukul 845pm. Like hellooo, korang suma ni overtime kah sampai tak hengat nak balik. Well secara terus teranglah kan, kalaulah company aku ada bayaran overtime utk semua executivenya, haruslah company bangkrap baya OT je. Ntah2 OT lagi bnyk dari gaji kau, maka haruslah beli belah dengan hebat apatah lagi di musin perayaan CNY ini. Ngehihi.

And oh, I just knew that a fren of mine get OT payment for RM30 for every 2 hrs. Kalau 3 jam, dapat Rm50. Masyuk apa begitu kann? Patutlah dia selalu baliik lambat. But aku maafkan dia sebab dia tak contribute kepada kesesakan LRT. Dia drive pegi keja ok.

Knapa aku berada kat LRT pukul 845pm? Kenapa tak marah diri sendiri sibuk kat LRT malam2? AKu pegi gym la dol, mmg la balik lambat. (Haruslah cari alasan utk maafkan diri sendiri kan. Lumrah dunia :D)

Naseblah baik ada bayi comel kat LRT. Sejuk mata aku memandang serta sejuk hati aku tengok aksi comel dia. He was playing with his mom’s lips, pastu pegang-pegang idung mama dia, and tarik-tarik rambut lagi. Ayah dia pun cool je main-main dengan bayi comel itu. Nampak sangat bahagia 3 org makhluk ini di tengah carca-merba org ramai sesak sesak kat situ.

Penat aku nak snap muka baby itu, tapi dia tau2 plak there will be no royalty for him kot. Tak bejaya aku, dia asyik tepusing-pusing. Nampak kepala blkng dia shj, itu pun comel apa. Btw, mereka sekeluarga are not locals. And aku tak dapt mentafsir diorang dari mana, sebab slang tak dapat didengar memandangkan telinga aku dah disumbat ngan earfone.

20090109_025

Intention aku mmg nak amik gamba baby itu ok. No other reason. Sekian trima kasih.

Okeh. Happy Monday bunnies. Hope u have the courage to move on and work hard until Friday comes. Haha. (Which I doubt I could ~)

Past Sentence : Missing En MNI. Dah 8 hari tak jumpa. Harap maklum ye syg. Sob..sob.

Past Sentence 2: Masih tak faham ada segelintir makhluk dan spesis yg suka mengexploitasi diri sendiri disamping ingin mencari perhatian dan publisiti murahan. Do I look like I care? And oh, do others look like they care? Oh boy, pity u damn much.Get a life ok!

Advertisements