is good. Definitely. Just got back from kononnya holiday terapi aku lah. But turned out aku lagi suka the learning part instead the enjoy enjoy part. Amazing.

Where: Berjaya Spa & Resort, Kedah.

Akan tetapi, I still tak berpuas hati on certain things:

  1. The place is really nice. The beach is so lively and tempat itu ialah well maitained. Akan tetapi, aku ialah dok dalam utan oke. Chalet itu lokasinya di atas bukit dan dikelilingi hutan yg menakutkan. Well, memangla the concept is more to natural living. I agree and it meets the concept. But the fact that kena dok sengsorang kat chalet tu yang aku tak suka. Haruslah takut oke. Kalau tak kunci balcony, monyet akan masuk bekawan dgn kau. Dah la monyet situ educated tahu? Sesuka hati skodeng org dalam bilik. Blleyh?
  2. Nak balik chalet siap kena naik shuttle tuh. Dah macam tunggu bas balik skolah. Sebab ialah the place is so huge and there’s no way kau nak naik bukit bakau tu jalan kaki. Aku yg suka membakar calori ni pun surrender oke.
  3. The food sucks lah. Tatau mungkin dah terbench marking a bit high. Hotel kat KL kan makannya sungguhlah heaven, When you go outside KL, of course ur expectation at least sama lah. But rata-rata yg luar KL, tidaklah akan setanding. But aku gain 2kg jugak. Urrgh.
  4. Gym nya ialah tak best. AKu lari ats treadmill, siap bunyik kiok kiok kiok.. Apekah?

select

Inilah gambanya. Itu chalet beta. And laut itu ialah view dari bilik lah.Yg lagi 1 itu pantai dan juga view at Perdana  Quay.

Apa-apa pun, I’ve been to 3 rangakain Berjaya Hotels. And sumanya ialah tak best oke. Abes mentallity aku selepas ini akan mengelak utk dok mana-mana Berjaya lagi.

select1Dan ini, pendakian kami mengkaji batu-batan. Sangat amazing tau formation yg dah berusia 505 million years.Hebat.

Aku dah on leave ni sampai 4 January. Tapi esok seperti kena ke office sebab tak senang hati ada 1 benda yg pending, Sampai termimpi-mimpi simulation dah aku. Uhhu. Ni penangan course yg tersangat best ni. Ehhe.

Baiklah. Harus tido. Esok mahu hantar Orked gi service. Pastu baru gi office. Sesuka aku lah, aku kan cuti.

Nytez~

Advertisements