I’ve been tagged~ By Missy Aliza. Ada lagi 1 taggy by Harni, but kang bila aku dah kebosanan yang menggelupur, aku menulis oke!

  1. Before I go to bed, I would take a last shower of the day, besiap-siap bebedak dan ber-perfume bagai. Kemudian tegangkan cadar, kemas katil..baru aku landing dan tido dengan lena. Then only I’ll get a blissful sleep~! Oh patutlah perfume aku cepat habes. So sape nak bagi hadiah kat aku, sila belikan perfume. Hakhak~
  2. I love clothes pressing! Kalau meng-iron baju, segala tulang temulang baju itu aku nak bagi nampak jelas dan nyata. If I don’t have sufficient time to ber-leisure leisure gosok baju and tak puas hati dengan kualiti penggosokan baju, sanggup aku cari baju yang fabriknya tak payah iron. Agagaga~
  3. Apabila ialah aku memakan roti, dan apabila menyapu peanut butter yg sungguh creamy itu di atasnya, I would make sure it spreads evenly on the bread. Suma bahagian atas roti itu semestinya perlu kena peanut butter. Bukan sahaja peanut butter, malah butter jam tuna kaya atau apa shj. But my fevret is always chunky peanut butter. Ohhh sedappp~
  4. I am a hommy person. Not many people know this because mostly think aku ni kaki HU-HA sana sini. Yep I do hang out sometimes, but I spend more time at home. So during weekends you can always find me at home; unless En MNI balik or aku balik Nilai atau JB. Mungkin sebab itulah, ada saja anasir anasir yg ajak aku melepak hang out sana sini on Friday and Saturday nights kan. Uhhuu. Zaman dah berlalu lah beb. Malas nak melepak. Tido lagi best!
  5. I am not a shopaholic. What I define kaki shopping ialah apabila kuasa membeli kau tak boleh ditahan oleh diri sendiri mahupun anasir luar. Kau membeli macam org gila meroyan dan langsung tak planning your expenditure. Waahh macam economist dah aku. I will plan my expenses ahead and beli apa yg aku dah plan. Itu bukan shopaholic oke. At least the definition for me 😀 Even if I do my groceries shopping, I would bring my list yg panjang berjela itu. Takpe aku sanggup~
  6. Aku ialah seorang yang direct bila behadpaan dengan sahabats sahabats. Mungkin panahan laser aku taklah menusuk kalbu bagaii, tapi cukup lah nak buat org org semua tahu apa yang aku rasa. But on the other hand, dengan org yg aku syg, aku ni jenis yg memendam. (bukanlah maksud aku tak syg kawan-kawan..lain konsepnya tu beb..ehhe). Kadang2 sebab nak jaga hati, tapi selalunya aku expect dia ini ialah faham kita kan. Jadi aku rasa kalau tak bgth tahu pun, akan faham jugak. Tapi kalau tak faham, aku plak yg tension sendiri. Itu ialah masalah aku dari dulu. I tried to be direct kadang2, tapi selalunya aku diam.How meh? Hermm.
  7. AKu ialah seorang pemakan yang aneh. Sahabats sahabats seharusnya dah tahu. Ehek ehek. AKu suka mkn tulang ayam, tulang ikan,kulit udang pun aku bedal, bahagian paling atas n bawah roti, makanan yg macam ala-ala hangus dan rentung. Lagi? Kalau aku nak mkn nasi, aku paling suka part-part yg dah kerak-kerak tuh. Sedapp lah weyh. Tak payah kutuk aku lah. Suka hati aku, perut aku :p

Tatau lah nak tag sapa. Suma dah share keajaiban masing-masing. Hikhik.

Advertisements