Ohh sangat lah kenyang aku hari ini. As expected when it comes to Syawal, open house here and there. It’s haarrddd to resist the food oke! Even during hari raya, I could still eyeing on my food intake, but entah kenapa pada minggu ini aku tidaklah mampu berbuat begitu. Mungkin sebab it’s the time of the month. Haha. Siaplah aku memberitahu Khafri n Yana tadi, jgn ditegur aku makan dengan hebat pada hari ini. 

I had 4 invitations today. But I managed to attend only 2. Sebab adelah org itu mandi sangat lama, dgn the trafiic was so horrible. Agaknya org KL ni pakat makan free ramai-ramai pegi open house kot hari ini. Hemmphh!

The first stop; was Etty’s. Ohh makanan sangat bnyk. The bestest bestest part was most of the food are Johor food. Ohhh so scrumptious menjilat jari jemari oke. Tidakkah kamu tahu, makanan Johor ialah sangat sedappp. Menu mereka: mee bandung muar, laksa johor, char keow teow, nasi impit kuah kacang sotong, roti boom, nasi beriani, kuih muih, cendol, buahan..and bnyk lagi yg aku tak sempat makan. Kononnya nak simpan perut for our next stop. 

Next stop; Ayu’s and Hafidz’s. Sangat meriah open house mereka. I thoght I was off place sebab ada khemah bagaii dan makanan mereka sangat ala-ala kenduri kawen. Pada mulanya ingatkan mereka itu betunang ke kawen ke kan. Waahh. Ohh makanan di sini pula ialah : Nasi beriani, dhal, ayam msk merah, daging kurma and bnaaakk lagi! And ada door gift muffin yang sangat comel. Akhirnya terjawab juga teka-teki di kepala otak beta. Rupanya paginya itu ialaah kenduri pertunangan kakak Ayu. Patutlah macam ala-ala kenduri kawen open house nya. Oh sempat aku naik umah tengok hantaran diorang, Ayu yg offer oke. Tadelah aku sesengal itu nak offer diri naik kan. Hehe. Seres chanteknya hantaran itu. Simple saja, but looks so elegant. Buat sendiri tuhh. Haiihh kalaulah aku ini bertangan seni..

Off from Ayu’s place, it was already 730pm. Seharusnya bagaimana nak pegi open house yg lain. Perut pun dah tak muat lagi. So we decided to balik umah.

Sangatlah best duduk rumah dan berehat, makan-makan sambil tgk TV. Kalaulah setiap hari boleh duduk duduk berehat macam ini. Bliissssss.Bole kan lagi 10 tahun En MNI. Kita bukak tadika or nursery nnti. Sy jadik cikgu tadika and boss goyang kaki. Iya btol.Ngehihi.

Btw peeps, aku tengah kegilaan lagu ini. Like Only A Woman Can by Brian McFadden.

I think the lyric is so meaningful and kinda touch my inner feelings lah. Say Im sentimental ke ape. Memang pun. Sy dedicate lagu ni utk awk lah En MNI. Tp awk tukarlah she, her, woman and apa yg patut kepada noun utk lelaki. Boleh kah mcm ini? Hehe 😀

I wasn’t perfect
I’ve done a lot of stupid things
Still no angel
I wasn’t looking for forgiveness
Wasn’t laid out by my pride
Shocked by her attention
And someone signed me up for love
I didn’t want it
And now I can’t live without it

She changed my life
She cleaned me up
She found my heart
Like only a woman can
She pulls me up
When she knows I’m sad
She knows her man
Like only a woman can

She’s kind of perfect
She’s kind of everything I’m not
Yeah, she’s an angel
And it’s amazing how she’s patient
Even more at times I’m not
She’s my conscience
And who decided I’d be hers
I wanna hate them
Cos now I can’t live without her

She changed my life
She cleaned me up
She found my heart
Like only a woman can
She pulls me up
When she knows I’m sad
She knows her man
Like only a woman can

Like only a woman can
And who decided I’d be hers
I wanna hate them
Cos now I can’t live without her

Missing u lah Encikk MNI. Uhhuu. tak best pegi open house tade awk. Suma pegi bedua-dua-dua. Sy sendiri plakk.Mcam kekosongan.Sob sob sob sob 😦

Ohh tadi pagi I went to survey this one condo at Ampang.Not bad, the price is ok with the size. Ada yg 888sqf, ada yg 946 sqf. But both are ok with the price I guess. Tetapi tetap mahal compared to rumah yang bukan di area KL. Ohh point yg ingin dikatakan, aku jatuh chenta kejap dgn design master bedroom show unit itu. Elegant gila black n white oke. Kalau ada merah-merah skett mesti lebih elegant. Macam ada red rosses ke..chanteek~

 

Kan kan kan? Pastu wardrobe dia ialah 50% transparent. Wardrobe dia memisahkan main master bedroom dengan master shower room. Macam mana nak tutuplah tapi. Kena letak curtain ke kat wardrobe? Hoh di situ ada sket off.

Okeh. Jom rehat. Dok umah ialah best. Pecayalah..

Toddles~

Advertisements