Pertama kali dalam hidup aku yg lebih 24 tahun ini, aku baya zakat fitrah sendiri. Sebelum belum ni papa yang bayakan. Akan tetapi, this year aku dimarahi sebab tanya, ‘papa dah bayakan zakat kah’. Ohhoo aku penah baca ayah kena bayakan zakat sampai anak perempuan dia berkahwin. Mana aku tahu. Papa kata, dah keja baya sendighi. Tak kesah la aku baya sendiri, aku just nak double check je sebab last year papa yang bayakan. Ehhe.

Aku nak test camera diamond aku sebenanya. Camera fone ini tidak berapa hebat, sebab it was designed as PDA smart fone bukannya utk amik gambar yg indah permai ya. Dengan tangan yg ala-ala parkinson begegar bagaii, maka hasilnya adalah gamba yang hodoh.

* Baru lepas pekena cappucino. Akibatnya; mata aku tegar tak mengantuk. Penyu lah sebab aku nak tido sangat-sangat.

Advertisements