Memandangkan Cik Harni dan Cik Yus telah membentang kertas kerja mereka, dan berminat nak tau beta punya impian (cehh mcm classic gila pekataan impian ini bukankah? ehhe); maka ni proposal aku lah kan.
1. How old are you?
+ 24 years 3 months

2. Are you single?
+ Single from 8am-5pm. Haha. Sorry Encik MNI.Kidding kiddoes. Awk sentiasa 24/7 di ati *wink wink* 

3. In what age do you think you’ll get married?
+ I used to set my date when I reach 28. Duulluuuu lahhh. Now setelah dikaji-kajan, difikir-fikir, menganalisa keadaan dan situasi; I would want to settle down by the age of 25. Hoh.

4. Do you think you’ll be marrying the person you are with now?
+ With His blessings; yes. 

5. If not, who do you want to marry?
+ I oso dislike uncertainties la Harni. No-what-if can mehh?

6. Do you want a garden/beach wedding, or the traditional wedding?
+ Of course traditional. Im the conventional type seriously. Kalo bole nak becucuk sanggul teetaappii macam tak chantek sangat amik gamba kan. Oh gamba adalah motif utama yg sangat penting during W day oke!

7.Your ideal motif?
+ Pure white for nikah and sy nak tempah sendiri baju ini. For reception, macam chantek dan glowing if it’s white, red and soft gold. Tapi white and purple chantekk juga. BTetaappii the dress must be white. Terasa suci murni je. Hah~

8. Where do you plan to go on a honeymoon?
+ Entah. Tak penah ceritaa pun. I don’t mind at all, but preferably tempat yg tenang and not hectic. Bukan utk berenjoy sakan, tetapi ialah utk berehat and spend time together saja oke.

9. How many guests do you think you’ll invite?
+ 500 cards. Times 2 sebab invitation with partners.. Maka menjadi 1000. Campur anak cucu dan dan kebarangkalian lain, hermm..

10. Do you want an extravagant wedding or a simple wedding?
+ Simple but elegant )

11. Do you want the traditional vows or something you’d make up on your own??
+ Traditional lah. What else do you expect. Ada benda lain boleh buatkah?

12. How many layers of cake do you want to have?
+ Does it really matter? Hermm I would go for 3 but a dummy one. Org tak mkn kek sangat lah cik cik sekalian. 

13. do you prefer having your reception at a hotel or at a simple place?
+ Definitely my family’s house. Nak kena lepuk ngan mama wat tpt lain? Belum kira kena lepuk ngan atok, paklong, makdak suma lagi.Iskkh.

14. When do you want to get married, evening or morning?
+ Nikah malam; kemudian berinai besar. Esok pagi itu ialah khatam Quran. Tghari would be the reception. 

15. You’d rather have your reception outdoors or indoors?
+ Indoor. Aku ni traditional, wat cara org bebiasa buat oke. Gamba indoor lebeh chantekk. Nak gamba outdoor, boleh gi memana park ke lake ke kan. Ohho begamba adalah semestinya yg hebat ye.

16. Do you like a grand entrance for your groom?
+ Eh iyalah. Dengan kompang silat bagaii. Ohh bliss. And jgn lupa itu tol punya preparation ya. Sy ni org johor. Waaha~

18. Name the song/tune you’d like played at your wedding??
+ Hermm good one lah. I never think of this. Tapi lagu slow romance macm cool bukankah. Diselit juga dgn lagu kawen la of course. Kata pun ari kawen. But aku mesti nak panggil org bezapin lahh. Sngat johor aku ni. 

19. Are you a morning person or a night person?
+Could be both. Bangun awal, tido lambat. Pastu otakku sengal di siang hari tebayang-bayang rupa paras bantal dan comforter beta yangg best d bomb itu~!

20. Do you want a solemn ceremony or a light one?

+Light le.

21. What age do you want to get married?

+ Bape kali lah kau nak tanya deyhh?

22. Describe your ideal husband/wife.
+ Aiyoo panjang sangat list aku ni nanti. Ehhe. Yang penting being himself and ikhlas dalam pape pun. Oh semestinya yang bole bimbing aku and we can complete each other in everything. And oh ye paling penting juga, responsible,loving and understanding. And hermm penting juga yada..yada..yada.. Bnyk la penting. Bukan senang nak jadi laki/bini org oke. Dahhh I’ve made up my mind. En MNI u hv the package.

23. Do you prefer fine dining or just the normal spoon & fork/knife?
+ Normal cukuplah. Over plak nak fine dining bagaii. Pukol bape plak nak abes makan kalau suma ada ettiqete kan.Aku tak reti eja. Ada aku kesah Hoh.

24. Champagne or red wine?
+ Ni ape kes nak suh aku kena lepuk lagi. Pastu atok aku tak pasal-pasal pengsan tekejut. Satu kampung tebalik kang.Hoh.

25. Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
+ Days after lah. Need time to settle down with the family jugak. Eh do you knoe there is an adat where the woman’s family mcm menyerahkan anak perempuan dia kepada suaminya? Ada..ha tu lah tatau. It happens few days after the wedding; masa wife nak ikut husbandnya. Lepas tu lah pigi hoeneymoon dey.

26. Money or hosusehold item?
+ Money because I believe I am a good organiser and also expender. Ehhe.

27. Who will pay for the bills?
+ Sharing is caring.

28. Are you ready for married life?
+ No such thing. You never know until you gotta out from your single life.

29. Do u think you will still be a virgin until u get married?
+ Definitely yes.

30. Will u always be true to your wife/husband?

+ Kalau sudah husband & wife, of course you have to be true ryte.

31. how many kids do u like?
+ Rezeki jgn ditolak. But aku nak max 4 je. Ohho.

32. A new house for a newly wed or an old one?
+ New one

33. Will u celebrate silver wedding, gold wedding, or diamond wedding?
+ Diamond is forever. Ehhe.

34. What kind of cuisine would u like for ur wedding?
+ Nasi minyak lah. Takkan nak mkn steak kot.

35. Will u record ur honeymoon in a cd or dvd?
+ Sapa plak yg nak amik video? Ohho. Eh but do you know ada package gamba ni, photographer bley ikut gi honeymoon amik gamba. Tapii tak sesuaii oke. It’s a honeymoon, then IT IS a honeymoon lah.

36. Whose wedding plans would you like to know next?
+ Mereka telah pun menceritakan.

Advertisements