Thank God it’s Friday~

Tajuk itu? Sebab aku ala-ala terkejut as quite lots of things bang into my head, and I wasn’t in the picture in knowing the truth, at the right time; menyebabkan aku terkjeut, felt outdated and automatically not qualified as a paparazzi. Hoh I’m not one btw.

SHOCK

A best fren of mine is no longer single! And she did not tell me until hrmm last Friday I reckon. She kept it for about 2 weeks with reason aku iadalah tidak ada di darat. Quite reasonable as she wanted to tell me diectly not using technology 🙂 Well, I am happy for you girl ! I was not that shocked because I already felt the babak-babak yg bakal berlaku. Alaa I spend most of my time with her. I could feel and suspect what was happening at that time. Apabila her status sudah berubah, and the guy jugak (well both are my frens by the way), secara automaticnya we could not treat each other seperti dahulu. In fact now both of them semakin jarang melepak di rumah aku. Dulu mereka kawan, lepak at my house was not a big deal but if dah bukan kawan, takkan nak mushy-myshy in front of us kan..kan.. Hoho. Ade juga mereka melepak, but not as frequent as before. I am happy as everyone is happy. Termasuk Syarul yg tersangat happy skrang even though she felt confuse with her decision before. I told her, dia rasa camtu sebab dah ntah bape bulan tak jumpa her fiancee. Bukan sebab dia tak syg ke ape. And now she realised and agreed. Selpas bejumpa chenta hati kan, barulah sedar actually she loves him to bits!

SHOCKER

Sahabat aku lagi seorang sudah broke up dgn chenta hati nya and now is together with somebody else! Gila apa sebab macam biskut kejap ilang kejap ada. And the gap was like hrmm ntah. Seperti tiada gap antara his previous lady with the current one. Padehal macam baru semalam I met him at the car wash, and he was telling me about his plan with the previous lady. And sekrang sudah bertukar org? Gosh. Reason being was the lady is ready to get married. But my fren ini tidak boleh get married dalam masa itu due to family matters. Ini pun lagi satu, to me as a guy you have the right to discuss nicely with your family lah kan. Sapa yg nak kawen babe, u or ur family? But looking from the other side of the box, sometimes responsibility to family is the barrier. Sebab aku tanya kawan aku itu, he said he is so ready but his family tidak mengizinkan. On top of that my fren ini adalah seorang yg big taste, mungkin he was planning for a really big wedding and needs really big money for that. I don’t know. By the way, his current lady is my officemate and baru masuk few weeks ago! Patutlah ari tu turun bersama masa kami lepak di DOME. See I didnt even notice that. AKu igt diorang saje turun skali tapi macam pelik jugak tak pernah pun that lady lepak dgn kami. By the way, as long as u r happy, aku pun happy jugak 🙂

SHOCKEST

I was loitering around during lunch hour. Dah sesak sgt mengadap kerja kan, maka I went membuang masa with the besties. Sedang aku gigih berjalan with my heels itu, ada suara buat aku tesentak. “Kak Erin!”. Gila ape panggil aku akak di tgh-tgh lautan manusia itu. Hoohh.Laah rupa-rupanya junior aku dulu; si N. “Cantiknya”.Haha she gave me complimets.Lalalala ;p She’s being sacrastic I know.Perli aku lah tu sebab aku ada 4 bijik jerawat yg sgt obvious dan melampau. Ye la ini sudah 22 hb mmg lah.

That’s not the main thing that I wanna write. N been asking me bila nak kawen la ape la. Well that is the most common question that will be asked when u meet people at this age. Masa borak-borak itu, she was thinking Im still with NHY until one point aku menerangkan perkara sebenar. Dia terkejut aku tau.

Oh itu masih bukan perkara yg aku nak cerita.

She’s been telling me that dia betunang lepas raya ini. Well, i congratulate her lah of course. But her statement after itu made me shock. She’s gonna be a second wife! AKu terkejut but still boleh control keterkejutan itu.

Me: Ohh kalau dah jodoh, redha je lah kan.

N : Itu lah. But I did a mistake actually.

Me: Jgn lah cakap camtu. Kita takkan tau whether it’s a mistake. He will always gives the best for us.

N: Ye lah akak, sy baru balik buat pregnancy test.Kalau sy tak pregnant, akak rasa will he marry me?

AND THAT MADE ME REALLYY SHOCK! AKu igt yg dia maksudkan mistake tu, he made the wrong choice of her man tp bukan itu maksud dia. But aku masih buat cool sebab aku kene jaga perasaan and her situation jugak.

Me: (Terdiam kejap but aku pegang tgn dia).

N: Tapi sy tanya dia, dia nak kawen sebab sayang or sebab terpaksa bertanggungjawab and dia kata sebab sayang.

Me: Baguslah kalau dia fikir mcm tu sebab dia bukan terpaksa. Apa yg dah lepas tu, try to fix it. Baik kawen cepat-cepat.

N : Sy tau. Ni sy tgh keluar dgn first wife dia lah ni, nak uruskan hal-hal yg sepatutnya. And first wife dia akan masuk meminang sy lepas raya ini.

WHAATT~!! KUAR DGN FIRST WIFE. THAT MADE ME EVEN SHOCKER.Tp aku masih wat muka cool.

Lepas itu, I noticed mata N begenang, and I tried to divert the topic. Up to a point dia rasa sebak and mintak diri. Sebelum blah tu she did hug me sambil pesan kalau aku kawen, mesti jemput dia. Dia nak tau sape laki betuah tu. Hoh dia yg kate, bukan aku ok. Miaahaha.

The fact that aku takdelah baik sangat dgn N (mmg tak baik pun) buat aku berfikir, kenapa dia boleh cerita selambe je all those things. It was a balcony talk between me and her. Bukannya kami g duduk minum ke apa, kami berdiri and beborak kat tepi Cold Storage tu haa.Itu aku pelik and terkejut.

I did not mean to mengaibkan sesiapa. Dia pun sedar she made a mistake and try to betulkan keadaan. That’s a good thingy. Just a peringatan utk diri sendiri. Aku adalah amat takut kalau benda yg satu itu happen. In fact untk semua perempuan pun. Nauzubillah mintak dijauhkan aku dari perkara itu. Dan juga keluarga, kawan-kawan, keturunan dan semua-semua lah. Amin.

Advertisements